ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 24 ΜΑΙΟΥ 2024, 17:10

ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Προσφορές από 15 ενδιαφερόμενους για τους Πύργους στο Ελληνικό

0 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021, 13:29

Σε 15 ανέρχονται οι μη δεσμευτικές προσφορές στους διπλούς διαγωνισμούς που "τρέχει" ο όμιλος Lamda Development για την ανάπτυξη δύο Πύργων – διαμερισμάτων και μεικτής χρήσης γραφειακών και οικιστικών χώρων- στην έκταση του πρώην Ελληνικού.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη φάση των διαγωνισμών ολοκληρώθηκε στις 19 Φεβρουαρίου και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το ενδιαφέρον εκδηλώθηκε τόσο από εγχώριους παίκτες της αγοράς ανάπτυξης ακινήτων όσο και από διεθνείς ομίλους, ορισμένοι εκ των οποίων δεν είχαν εκδηλώσει έως πρότινος ενδιαφέρον για projects στην ελληνική αγορά.

Παρά το γεγονός ότι το project του Ελληνικού τελεί υπό σειρά αιρέσεων και εκκρεμοτήτων έως την τελική μεταβίβασή του στον επενδυτή, εν τούτοις δείχνει να ωριμάζει με ταχύτητα, δημιουργώντας καλύτερες συνθήκες "ορατότητας" και για διεθνείς παίκτες, που έως πρότινος διατηρούσαν τη στάση του παρατηρητή.

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού, προβλέπεται να συσταθούν δύο εταιρείες ειδικού σκοπού (SPV), μια για κάθε πύργο. Στη μια θα έχει πλειοψηφικό ποσοστό η Lamda Development και στην άλλη ο συν-επενδυτής. Οι εργασίες προβλέπεται να ξεκινήσουν το 2023 και να αποπερατωθούν το 2025.

Υπενθυμίζεται ότι ο ένας πύργος θα έχει μόνο χώρους γραφείων (Marina Residential Tower), ενώ ο άλλος μεικτή χρήση (γραφεία και κατοικίες). Σημειώνεται ότι ο πύργος που προβλέπεται να ανεγερθεί κοντά στη Λ. Βουλιαγμένης δεν συμπεριλαμβανόταν κατ’αρχήν στις επενδύσεις της πρώτης πενταετίας, ωστόσο το πλάνο της Lamda Development παραμένει δυναμικό συνυπολογίζοντας τη βέλτιστη εκμετάλλευση και αποδοτικότητα της όλης επένδυσης στο Ελληνικό.

Η τρέχουσα διαγωνιστική διαδικασία που υλοποιείται με συμβούλους την Deloitte και Savills, εισήλθε πλέον στη φάση της αξιολόγησης των προτάσεων, προκειμένου να καταρτιστεί η short list εκείνων που θα εισέλθουν στη φάση κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών.

Η διαδικασία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών και η τελική κατακύρωση των δύο διαγωνισμών για τα αντίστοιχα έργα και η ανάδειξη των προτιμητέων επενδυτών, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός διμήνου. 

capital.gr

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.