ΓΔ: 903,04 0,45% EUR/USD: 1,1624

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαδικτυακές Θεατρικές παραστάσεις Δήμου Παλαιού Φαλήρου

0 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021, 13:37

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου κ. Ιωάννης Φωστηρόπουλος, ο Πρόεδρος κ. Μιχάλης Κουμεντάκος και το Δ.Σ. του Πολιτιστικού και Αθλητικού Κέντρου Παλαιού Φαλήρου παρουσιάζουν διαδικτυακά δύο θεατρικά έργα υψηλής αισθητικής, το “8 Γυναίκες κατηγορούνται” του Ρομπέρ Τομά και “Το σπίτι της Μπερνάντα Άλμπα” του Φρεντερίκο Γκαρθία Λόρκα.

Η δράση εντάσσεται στην προσπάθεια να μην αποκοπεί ο δημότης από την τέχνη και τον πολιτισμό, που μπορούν να δώσουν μέσω πολιτιστικών προϊόντων υψηλού επιπέδου, μία διέξοδο από την υγειονομική κρίση που αντιμετωπίζουμε.Οι ψηφιοποιημένες θεατρικές παραστάσεις του τμήματος θεάτρου Δήμου Παλαιού Φαλήρου, του οποίου υπεύθυνος διδασκαλίας και σκηνοθεσίας είναι ο Άκης Μαχαίρας, βρίσκονται στη διάθεση σας στα κάτωθι link:

1) 8 ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ.

Α μέρος.
https://www.youtube.com/watch?v=o25ZbyGz3lU&feature=youtu.be

Β μέρος.
https://www.youtube.com/watch?v=EgdJH8iEsss&feature=youtu.be

2) ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΜΠΕΡΝΑΝΤΑ ΑΛΜΠΑ.
https://www.youtube.com/watch?v=OdANtSxZFUA&feature=youtu.be

Δυο λόγια για τις παραστάσεις

• “8 ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ”, του Ρομπέρ Τομά, που είναι o τίτλος της γαλλικής μαύρης κωμωδίας μυστηρίου. Γραμμένο στα τέλη της δεκαετίας του 1950 και ξαναδουλεμένο μερικά χρόνια αργότερα, το πρώτο αυτό θεατρικό του Ρομπέρ Τομά, θυμίζει κινηματογράφο, είναι μια πικρή κωμωδία με στοιχεία αστυνομικού θρίλερ.

• “ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΜΠΕΡΝΑΝΤΑ ΑΛΜΠΑ” θεατρικό έργο του Ισπανού συγγραφέα και ποιητή Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα. Είναι το τελευταίο έργο που έγραψε ο Λόρκα, το 1936, και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1945. Μαζί με τη “Γέρμα” και το “Ματωμένο Γάμο” αποτελούν την τριλογία της “ισπανικής υπαίθρου” του συγγραφέα.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.