ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έρευνα Opinion Poll: Πώς αξιολογούν οι πολίτες τους βουλευτές της Ν.Δ. στην Αττική

0 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021, 16:29

Συνεχής και με αυξητική τάση η υπεροχή της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και έτσι όπως αυτή καταγράφεται στην τελευταία δημοσκόπηση της Οpinion poll για λογαριασμό της "Political", στο λεκανοπέδιο Αττικής.

Με μεγάλη διαφορά προηγείται η Ν.Δ συγκεντρώνοντας ποσοστό 38.8% έναντι 21,5% του ΣΥΡΙΖΑ, με την διαφορά να ανεβαίνει στο 17,3% κάτι που αποδεικνύεται σε συνδυασμό με την διαφορά του 17,2% πριν από ένα μήνα, στην πανελλαδική έρευνα της ίδιας εταιρείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρονται, η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.500 νοικοκυριών, τα οποία ήταν κατανεμημένα αναλογικά βάσει της τελευταίας απογραφής. Δηλαδή, στα 1.500 αυτά νοικοκυριά, οι επιμέρους περιφερειακές ενότητες και εκλογικές περιφέρειες, εκπροσωπούνται εντελώς αναλογικά.

Σημαντικά συμπεράσματα από την αξιολόγηση των βουλευτών της ΝΔ και την σταυροδοσία υποψηφίων της ανά Εκλογική Περιφέρεια Αττικής

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν όμως και τα ευρήματα που αφορούν στην αξιολόγηση εν ενεργεία Βουλευτών της Ν.Δ , όπως και τις επιλογές στην σταυροδοσία στην προοπτική Εκλογών ανά Εκλογική Περιφέρεια. Η μελέτη των καρτών δίνει από μόνη της στον κάθε μελετητή, κάθε αναγνώστη ένα στίγμα της κατάστασης που « μιλάει από μόνο του». Προκύπτουν πάντως σημαντικά ευρήματα τόσο όσο την πολύ μεγάλη αποδοχή κάποιων ή και για το αντίστροφο.

Στην ερώτηση "Με ποιον βουλευτή της Ν.Δ. από την εκλογική σας περιφέρεια είστε πιο ικανοποιημένος/η από τη συμβολή του στην προώθηση λύσεων στα προβλήματα της περιοχής και τη συνολική του πολιτική παρουσία", στον Νότιο Τομέα πρώτος έρχεται ο Νίκος Δένδιας με 35, 4%, δεύτερος ο Διονύσης Χατζηδάκης με 10,4%, και τρίτος ο Βασίλειος - Πέτρος Σπανάκης με 8, 3%. 

Στην Ανατολική Αττική πρώτος είναι ο Μάκης Βορίδης με 30,8%, δεύτερη η Γεωργία Μαρτίνου με 18,4% και τρίτος ο Βασίλης Οικονόμου με 8,7%. 

Στην Α' Αθηνών  πρώτος έρχεται ο Βασίλης Κικίλιας με 25,9%, στο Β1 Βόρειο Τομέα ο Κωστής Χατζηδάκης με 30,9%,  στο Δυτικό Τομέα ο Γιάννης Λοβέρδος με 31,5%, στην Α' Πειραιώς ο Κωνσταντίνος Κατσαφάδος με 36,8%, στη Β' Πειραιώς ο Δημήτρης Μαρκόπουλος με 38,6%, στη Δυτική Αττική ο Θανάση Μπούρας και Λιάκος Ευάγγελος με 13,6% 

Αν κάτι πρέπει να σημειώσουμε, είναι ορισμένα θέματα μεθοδολογίας:

Η Έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.500 νοικοκυριών, δείγμα κατανεμημένο αναλογικά με βάση την τελευταία Απογραφή. Δηλαδή, στο 1.500, οι επί μέρους Περιφερειακές Ενότητες και Εκλογικές Περιφέρειες εκπροσωπούνται εντελώς αναλογικά.

Τα ονόματα που τίθενται στα ενδεχόμενα ψηφοδέλτια ανά Εκλογική Περιφέρεια – πέραν των νυν Βουλευτών - συγκεντρώθηκαν με την βοήθεια συνεργατών μας και των δημοσιογράφων της POLITICAL. Κατά κανόνα έχουν γραφτεί και σε σχετικά ρεπορτάζ. Επίσης εθεωρήθη ότι πρέπει να ενταχθούν και τα ονόματα τουλάχιστον των δύο επιλαχόντων ανά Εκλογική Περιφέρεια.

Κάποια ονόματα υποψηφίων που τίθενται στα ψηφοδέλτια μετριούνται σε δύο Περιφέρειες. Αυτό συμβαίνει γιατί για κάποιους έχει γραφεί και συζητείται, ότι μπορεί να είναι στην μία ή στην άλλη Περιφέρεια. Τους μετρήσαμε λοιπόν και στις δύο. Έτσι κι αλλιώς δεν επηρεαζόταν το αποτέλεσμα. Για κάθε μία Εκλογική Περιφέρεια ψήφιζαν μόνο όσοι δήλωναν ότι ψηφίζουν σ΄αυτή.

Ασφαλώς αν σε κάθε Εκλογική Περιφέρεια γινόταν μια ξεχωριστή Έρευνα σε δείγμα 800-1000 η ακρίβεια θα ήταν καλύτερη. Ωστόσο, από τα αποτελέσματα προκύπτει μια κατ΄αρχήν καλή εικόνα της κατάστασης. 


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.