ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Μνημόνιο συνεργασίας του Δήμου Παλαιού Φαλήρου με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

1 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021, 11:37
Για την από κοινού προώθηση της εκπαιδευτικής, ερευνητικής & διοικητικής συνεργασίας των δύο φορέων

Με στόχο την αμοιβαία συνεργασία, την σύμπραξη και την παροχή εμπειρογνωμοσύνης στην προσπάθεια για ανάδειξη του Παλαιού Φαλήρου ως τουριστικού, ναυταθλητικού και πολιτιστικού πόλου στην Νότια Αθήνα, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου και το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού (Τ.Ο.Δ.Α.) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, υπέγραψαν σχετικό μνημόνιο συνεργασίας.

Το Μνημόνιο υπέγραψαν ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος και ο Αν. Καθηγητής και Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρώπινης Κίνησης & Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Παναγιώτης Αλεξόπουλος, παρουσία του Καθηγητή του Τ.Ο.Δ.Α. & Διευθυντή του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στην Οργάνωση Αθλητικών Οργανισμών και Επιχειρήσεων Γιάννη Δουβή και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Παλαιού Φαλήρου Παναγιώτη Καρούμπαλη και εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει ξεκινήσει ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα για τον σχεδιασμό και την υποστήριξη της Δημοτικής Πολιτικής. Το Μνημόνιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, τεκμηριωμένης γνώσης, θεωρητικών επεξεργασιών και ερευνητικής εμπειρίας, τη φιλοξενία για εκπαιδευτικούς σκοπούς φοιτητών του Τ.Ο.Δ.Α. στις εγκαταστάσεις του Δήμου για τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα και σεμινάρια-διαλέξεις από έμπειρα στελέχη του Δήμου που θα προσφέρουν πολύτιμη γνώση στους φοιτητές του Τμήματος.

Επίσης, την διεξαγωγή ειδικών στοχευμένων ερευνών για την αθλητική διοίκηση και την σύνταξη σχετικών εκθέσεων και την ενίσχυση της επιστημονικής συνεργασίας μέσω π.χ. της παραγωγής δημοσιεύσεων, εκπαιδευτικού υλικού, τεχνογνωσίας, δεδομένων κ.ά.

Παράλληλα, η συνεργασία μπορεί να προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες καθώς και καταρτισμένους εθελοντές συνεργάτες για μεγάλο φάσμα αθλητικών διοργανώσεων όπως και να συμβάλει στην προαγωγή μιας αποτελεσματικότερης οργάνωσης και διαχείρισης του αθλητισμού στη χώρα μας και να προσδώσει ακαδημαϊκό κύρος, επιστημονική εγκυρότητα και μεθοδολογική αρτιότητα στις επιστημονικές, εκπαιδευτικές και λοιπές δράσεις.

Μέσω της συνεργασίας που δρομολογήθηκε, αναμένεται η αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων και της πολύτιμης εμπειρίας των καθηγητών αλλά και των συνεργατών του Τ.Ο.Δ.Α., προς όφελος της προσπάθειας εξωστρέφειας και ανάπτυξης της πόλης, που καταβάλλεται από την Δημοτική Αρχή.

Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
ΦΛΟΙΣΒΙΟΣ 11.02.21
ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΡΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΡΑΝΕ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΤΟΥΣ. ΜΠΡΑΒΟ!
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.