ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Η Ευρώπη Κοσμίδη μιλά για τα Τεχνικά Έργα της Περιφέρειας Αττικής (video)

1 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021, 18:59

Η εντεταλμένη σύμβουλος τεχνικών έργων της Περιφέρειας Αττικής Ευρώπη Κοσμίδη σε συνέντευξή της μιλά για τους στόχους αναβάθμισης που έθεσε εξ αρχής η διοίκηση του Γιώργου Πατούλη

Η περιφερειακή σύμβουλος θεωρεί πως παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν ακόμα, το έργο της αναβάθμισης αρχίζει να γίνεται ορατό. 

Υπεύθυνη η ίδια για τα τεχνικά έργα και τη διαχείριση των μητροπολιτικών υποδομών είπε πως βρίσκονται σε εξέλιξη σε συνεργασία με τους 66 δήμους της Αττικής 490 έργα ενώ το έργο συντήρησης του πρωτεύοντος αστικού δικτύου των 4500 χιλ. χιλιομέτρων της Περιφέρειας (ασφαλτοστρώσεις, στηθαία, διαγραμμίσεις, κάθετες σημάνσεις κλπ.) βρίσκεται σε εξέλιξη και σε πολύ καλό στάδιο. 

Η κυρία Κοσμίδη μίλησε για τον μεγάλο αριθμό έργων που γίνονται στην Αττική από την Περιφέρεια και τον αντίκτυπο που έχουν στην καθημερινότητα των πολιτών, όπως το παράπλευρο ΠΑΘΕ στα διοικητικά όρια του δήμου Διονύσου, οι σήραγγες Καραμανλή στη Βάρκιζα, ένα εμβληματικό έργο που έγινε με ευρωπαϊκές πλέον προδιαγραφές και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου, ένα έργο πολλών εκατομμυρίων ευρώ με πολλές δυσκολίες τις οποίες ξεπέρασαν, το γήπεδο της ΑΕΚ, το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων που αφορά όλη την Ανατολική Αττική κ. ά.  

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν λόγω της πανδημίας που δημιούργησε στασιμότητα σε αρκετά έργα και τόνισε πως παρ' όλα αυτά όσα έχουν γίνει κάτω απ' αυτές τις δύσκολες συνθήκες είναι πολύ σημαντικά. "Σκεφθείτε" είπε, "πως θα είχαμε προχωρήσει αν δεν είχαμε την πανδημία του covit-19".

Στον τομέα της Ασφάλειας είπε πως μία πολύ σημαντική τομή είναι το "Παρατηρητήριο των Ρεμάτων" μέσω του οποίου ο πολίτης μπορεί να ενημερώνεται για το πότε καθαρίστηκε ένα ρέμα και σε τι κατάσταση βρίσκεται. Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο είπε, παρά το γεγονός ότι δεν είναι πάντα εύκολο να γίνουν ορισμένα πράγματα.  

Η κ. Κοσμίδη μίλησε και για άλλες δράσεις της Περιφέρειας. Δείτε αναλυτικά όσα αναφέρει στο βίντεο που ακολουθεί. Ποια είναι η Ευρώπη Κοσμίδη 

Η Ευρώπη Σ. Κοσμίδη γεννήθηκε το 1979 στις Αχαρνές.

Είναι η μικρότερη από τις τρεις κόρες του πολιτικού μηχανικού Σάββα Κοσμίδη και της επιχειρηματία Ελένης Κοσμίδη.

Το 1998 εισήχθη στο Τμήμα Δομικών Εργων του Τ.Ε.Ι. Πειραιά απ’ όπου αποφοίτησε με «άριστα» το 2003.

Συνέχισε τις σπουδές της στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, από το οποίο αποφοίτησε, επίσης με «άριστα» το 2008.

Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) ως Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός, με ισοτιμία διπλώματος Μaster Ομοταγών Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων και ειδίκευση στα Δομοστατικά έργα.

Σήμερα έχει αναλάβει η ίδια, το τεχνικό γραφείο “Σάββας Γ. Κοσμίδης – Ευρώπη Σ. Κοσμίδη” που λειτουργεί από το 1963, στην Πλατεία Καράβου, στις Αχαρνές.

Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης στον Δήμο Αχαρνών και στο υπουργείο Υγείας.

Ηταν υποψήφια στις Περιφερειακές εκλογές του 2010 και του 2014.

Λόγω της Ποντιακής της καταγωγής υπήρξε μέλος του συλλόγου «Ακρίτες του Πόντου», αλλά και του συλλόγου «Καπετάν Ευκλείδης» στις Αχαρνές, αφού ο πατέρας της υπήρξε και ένα από τα ιδρυτικά του στελέχη.

Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
Τάσος Αυγέρης ... 08.02.21
Πράγματι πολύ σημαντικό το έργο της Περιφέρειας έστω κι αν δεν είναι στην διοίκηση για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Αξιέπαινη η προσπάθεια όμως τα καλά αποτελέσματα έρχονται όταν στις θέσεις τοποθετούνται άξιοι και ικανοί άνθρωποι.  
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.