ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Eμβόλιο AstraZeneca: Ξεκινά στις 12/2 ο εμβολιασμός για τις ηλικίες 60-64 ετών - Δεν θα χορηγηθεί στους άνω των 65

0 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021, 13:04

Στην ίδια γραμμή με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Ελλάδα αποφάσισε να μην χορηγηθεί το εμβόλιο της AstraZeneca σε ηλικίες άνω των 65 ετών και να προχωρήσει άμεσα - στις 12 Φεβρουαρίου- στον εμβολιασμό των ηλικιών από 60 έως 64 με το εμβόλιο αυτό.

"Η απόφαση της Επιτροπής Εμβολιασμών του Υπουργείου Υγείας είναι το εμβόλιο της AstraZeneca να χορηγηθεί και στη χώρα μας, σε ηλικίες κάτω των 65 ετών" δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ιωάννα Παυλοπούλου, καθηγήτρια παιδιατρικής, λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής εμβολιασμών.

Η κ. Παυλοπούλου τόνισε ότι το εν λόγω εμβόλιο είναι πολύ καλό και έχει εξαιρετική αποτελεσματικότητα, η οποία μάλιστα προσεγγίζει το 100%, όσον αφορά την πρόληψη της νόσου και της νοσηλείας.

Παράλληλα ανέφερε ότι και η μια ακόμη δόση από μόνη της δίνει υψηλή αποτελεσματικότητα και προλαμβάνει σε ένα ποσοστό και την πορεία του ιού, συμβάλλοντας έτσι και στη μείωση της μετάδοσης.

Αρχίζει στις 12 Φεβρουαρίου ο εμβολιασμός για τις ηλικίες 60 - 64 ετών

Στις 12 Φεβρουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει ο εμβολιασμός με το εμβόλιο της AstraZeneca για τα άτομα της ηλικιακής κατηγορίας από 60 έως 64 ετών. Τα εμβόλια της συγκεκριμένης εταιρείας αναμενόταν να φτάσουν στη χώρα μας στις 10 Φεβρουαρίου. Με δεδομένη αυτή την εξέλιξη, αναμένεται να αναπροσαρμοστεί η στρατηγική του εμβολιασμού και τα εμβόλια της AstraZeneca να χορηγηθούν σε μικρότερες ηλικιακές ομάδες του πληθυσμού.

Η Ελλάδα στην ίδια γραμμή με Γαλλία, Γερμανία, Σουηδία, Ιταλία

Με την απόφαση αυτή η Ελλάδα θα ακολουθήσει το παράδειγμα και άλλων χωρών, όπως της Γαλλίας, της Γερμανία, της Σουηδίας, της Ιταλίας και της Πολωνίας.

Το θέμα της αποτελεσματικότητας του συγκεκριμένου εμβολίου στις ηλικίες άνω των 65, αποτελεί σημείο αιχμής, με πολλές ευρωπαϊκές χώρες αλλά και επιστήμονες να έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα που να επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητά του. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.