ΓΛΥΦΑΔΑ

Γλυφάδα: Καταγγελία τεσσάρων παρατάξεων της αντιπολίτευσης

0 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021, 14:59

Τέσσερις παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δήμου Γλυφάδας διαμαρτύρονται προς τον πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής   Περικλή Δορκοφίκη για απόπειρα φίμωσής τους αφού ο ίδιος αποφάσισε να μην επιτρέψει τη συμμετοχή τους μέσω τηλεδιάσκεψης στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. 

Οι τέσσερις παρατάξεις δηλώνουν πως θα προσφύγουν στα αρμόδια αυτοδιοικητικά όργανα καθώς χαρακτηρίζουν εντελώς αυθαίρετη την απαγόρευση της συμμετοχής του. 

Η καταγγελία 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
1) Στυλιανού Θεοδοσόπουλου επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Η Γλυφάδα Γυρίζει Σελίδα»
2) Αναστάσιου Ταστάνη επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ανατροπή στη Γλυφάδα»
3) Γεράσιμου Φιλόπουλου, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Δυνατή Γλυφάδα – Νέα Αρχή»
4) Αλεξίου Στεφανίδη, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση»

ΠΡΟΣ

Τον Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Γλυφάδας κ. Περικλή Δορκοφίκη.

Με έκπληξη μάθαμε σήμερα από τον υπάλληλο του Δήμου κ. Παναγιώτη Μάστορα ότι, ως Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, του ζητήσατε να μη μας συμπεριλάβει στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, με τηλεδιάσκεψη, ως εκπρόσωποι των παρατάξεων της μειοψηφίας, οι οποίοι κατά το νόμο δικαιούνται να συμμετέχουν χωρίς δικαίωμα ψήφου στις συνεδριάσεις , μετά μάλιστα και από την πρόσκληση της Προέδρου να ορίσουμε εκπροσώπους μας.

Διαμαρτυρόμαστε για την αυθαίρετη απόφασή σας να μη μας επιτρέψετε να συμμετάσχουμε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της 3-2-2021, δημιουργώντας συνθήκες μη νομιμότητας των αποφάσεων της Επιτροπής.

Καταγγέλουμε την επιχειρούμενη φίμωση των παρατάξεων της μειοψηφίας και την εκ μέρους σας παραβίαση των σχετικών νόμων των κανονισμών λειτουργίας και του Δημοτικού Κώδικα, που αφορούν τα δικαιώματα των δημοτικών συμβούλων και συνιστούν και παράβαση καθήκοντος.

Δηλώνουμε ότι θα προσφύγουμε ενώπιων των υπερκείμενων αρχών για τη μη νόμιμη σύνθεση της Οικονομικής Επιτροπής, τη στέρηση του δικαιώματος μας για συμμετοχή στην άνω συνεδρίαση και υην αυθαίρετη απαγόρευση της σύνδεσής μας με τη συνεδρίαση μέσω της τηλεδιάσκεψης.

Παρακαλούμε η παρούσα να πρωτοκολληθεί και να μας αποσταλλεί ο αριθμός πρωτοκόλλου εντός της ημέρας.


ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΕΣ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΘΕΟΔΟΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΑΣΤΑΝΗΣ
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΦΙΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΛΕΞΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.