ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ασημακοπούλου: Συζήτηση με φοιτητές 13 χωρών για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

0 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021, 17:15
«Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, θέμα εκδήλωσης της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου με τη συμμετοχή φοιτητών από 13 Ευρωπαϊκές χώρες»

Συζήτηση για την πρόταση του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τη δημιουργία ενός πιστοποιητικού εμβολιασμού κατά του Covid-19 έγινε χθες σε διαδικτυακή εκδήλωση, με τη συμμετοχή φοιτητών που εκπροσωπούν κεντροδεξιές φοιτητικές οργανώσεις από 13 ευρωπαϊκές χώρες.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κας Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Προστασίας των Δεδομένων. Στην εκδήλωση συμμετείχαν η κα Μαίρη Δεληγιάννη, δικηγόρος με ειδίκευση σε θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων, κυβερνοασφάλειας και νέων τεχνολογιών και ο Δρ Φώτης Φυτσιλής, προϊστάμενος του Τμήματος Επιστημονικής Τεκμηρίωσης και Εποπτείας του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

«Η Ευρώπη εδώ και δεκαετίες είναι πρωτοπόρος στην προστασία των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικής ζωής των πολιτών της. Η θέσπιση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, γνωστός ως GDPR, κατέστησε τους ευρωπαϊκούς κανόνες για την προστασία των δεδομένων πρότυπο, το οποίο ακολουθείται παγκοσμίως και συνέβαλε στην ενδυνάμωση της ανθρωποκεντρικής προσέγγισης της Ευρώπης γύρω από τις νέες τεχνολογίες», σημείωσε η κα Ασημακοπούλου.

Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να θέσουν καίρια ερωτήματα τόσο για το πιστοποιητικό εμβολιασμού όσο και για ζητήματα που άπτονται των μέτρων συμμόρφωσης που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του Covid-19 και την προστασία των προσωπικών δεδομένων των Ευρωπαίων πολιτών.

Ακολουθεί το βίντεο της διαδικτυακής εκδήλωσης που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κας Α. Μ. Ασημακοπούλου, με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Προστασίας των Δεδομένων:  


 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.