ΑΛΙΜΟΣ

Βλάβες στα δίκτυα των ΔΕΚΟ από τα έργα επέκτασης του Φυσικού Αερίου στον Άλιμο

2 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021, 14:03

Εκτεταμένες βλάβες στα δίκτυα στα δίκτυα των ΔΕΚΟ προκλήθηκαν από τα έργα για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου που εκτελεί η ανάδοχος εταιρεία στην οδό Ρήγα Φερραίου στον Άλιμο. 

Η εταιρεία είναι υπεύθυνη όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του δημάρχου Αλίμου τόσο για τις βλάβες όσο και για την αποκατάστασή τους. 

Συγκεκριμμένα στην ανακοίνωση η οποία αναρτήθηκε στο fb αναφέρονται τα ακόλουθα: 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΛΑΒΕΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΡΗΓΑ ΦΕΡΡΑΙΟΥ

Σήμερα προκλήθηκαν εκτεταμένες βλάβες στα δίκτυα των ΔΕΚΟ από την τεχνική εταιρεία ΕΡΓΩ ΑΤΕ στην οδό Ρήγα Φερραίου, στο ύψος της συμβολής της με την οδό Μαλτέζου. Η ΕΡΓΩ ΑΤΕ εκτελεί στην περιοχή έργα επέκτασης του δικτύου Φυσικού Αερίου.

Μεταξύ άλλων, έχουν υποστεί βλάβη τα δίκτυα ύδρευσης της ΕΥΔΑΠ και τηλεφωνίας του ΟΤΕ.
Ενημερώνουμε σχετικά όλους τους πολίτες που ενδιαφέρονται, και ιδίως όσους ταλαιπωρούνται από την κατάσταση αυτή για τα ακόλουθα:

1. Τα έργα εκτελούνται από το Φυσικό Αέριο και όχι από τον Δήμο Αλίμου. Συνεπώς τόσο οι βλάβες, όσο και η αποκατάστασή τους, είναι αποκλειστική ευθύνη της τεχνικής εταιρείας ΕΡΓΩ ΑΤΕ και του Φυσικού Αερίου. Σημειώνεται ότι για τα έργα Φυσικού Αερίου οι Δήμοι δεν δίνουν καν άδεια εκσκαφής, αλλά ο Νόμος επιτρέπει απευθείας στην Εταιρεία Διανομής Αερίου να σκάβει, χωρίς καμία άδεια από τον Δήμο.

2. Παρόλο που ο Δήμος μας δεν έχει καμία ανάμειξη στις εργασίες αυτές, ούτε γενικότερα στα ζητήματα των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ), εντούτοις από την πρώτη στιγμή η Δημοτική μας Αρχή ενεργοποιήθηκε, προκειμένου να συμβάλει στην άμεση και γρήγορη επίλυση των προβλημάτων, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες.

Πιό συγκεκριμένα, έσπευσε επιτόπου ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Καραμολέγκος, ο οποίος παρέμεινε στο σημείο διαρκώς, ενώ επιλήφθηκα προσωπικά και ο ίδιος από το Δημαρχείο Αλίμου. Επικοινωνήσαμε τόσο με την Εταιρεία Διανομής Αερίου, όσο και με τις εμπλεκόμενες ΔΕΚΟ (ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ), οι οποίες έστειλαν ήδη συνεργεία και οι οποίες μας έχουν ήδη ενημερώσει για τα ακόλουθα:

- Η εταιρεία ΕΡΓΩ ΑΤΕ (εκ μέρους της Εταιρείας Διανομής Αερίου) μέχρι αύριο θα έχει αποκαταστήσει - επισκευάσει τον αγωγό ομβρίων υδάτων.

- Η ΕΥΔΑΠ αύριο θα επισκευάσει τις ζημιές στην ύδρευση, χρεώνοντας το κόστος στην ΕΡΓΩ ΑΤΕ, που προκάλεσε τις φθορές.

- Ο ΟΤΕ θα επισκευάσει τις βλάβες στο δίκτυό του, που προκάλεσε η ΕΥΔΑΠ. Ο ΟΤΕ δεν μας έχει δεσμευθεί προς το παρόν για το πότε θα έχει ολοκληρώσει τις εργασίες του, συνεπώς ενδεχομένως και να μην έχουν ολοκληρωθεί αύριο (26.1.2021).

Η Δημοτική μας Αρχή θα είναι σε διαρκή επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, πιέζοντας για την πλήρη αποκατάσταση των βλαβών το συντομότερο δυνατόν και με τον πιο άρτιο τεχνικά τρόπο.

Έχουμε επισημάνει σε όλες τις εμπλεκόμενες ΔΕΚΟ τη μεγάλη ταλαιπωρία που προκαλούν στους δημότες μας και συνολικά στην περιοχή μας, και με το σημερινό συμβάν, αλλά και με τη γενικότερη λειτουργία τους, που πολύ συχνά στερείται επαγγελματισμού, προγραμματισμού, υπευθυνότητας.

Στο σημείο θα βρίσκεται και αύριο συνεχώς ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, και θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση, εφόσον προκύψει κάποια άλλη εξέλιξη. 

Σχόλια Αναγνωστών

2 Προσθήκη σχολίου
Νίκος 27.01.21
ΕΔΑΑ (Εταιρεία Δημοσίων Ακατάλληλων & Ανίκανων) Όταν κάποιοι επιλέγουν υπόδικη διοίκηση... τι περιμένεις;
Απάντηση
Ελισάβετ Αβραμίδου 27.01.21
Απαράδεκτοι στην εταιρεία φ.α. - 'το ψάρι βρομάει από το κεφάλι'
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.