ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Σπανάκης: Να επεκταθεί άμεσα το δίκτυο φυσικού αερίου στην Ηλιούπολη

0 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021, 18:25

Την ανάπτυξη του δικτύου φυσικού αερίου στον Δήμο Ηλιούπολης, ώστε να καλυφθεί σε μεγαλύτερο βαθμό η αυξημένη ζήτηση τόσο για οικιακή χρήση όσο και για τις επιχειρήσεις της περιοχής, ζητάει με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Βουλευτής του Νότιου Τομέα Αθηνών Βασίλειος – Πέτρος Σπανάκης.

Σύμφωνα με το Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Δικτύου Διανομής Αττικής για την πενταετία 2021-2025, η προβλεπόμενη επέκταση για τον συγκεκριμένο Δήμο είναι μόλις 6 χλμ.

«Η Δημοτική Αρχή Ηλιούπολης βρίσκεται σταθερά σε επαφή με την ΕΔΑ Αττικής για την ανάπτυξη του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στον Δήμο, με σκοπό την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής και την κάλυψη στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό της ζήτησης που υπάρχει», αναφέρει και τονίζει, μεταξύ άλλων, πως το φυσικό αέριο είναι το πιο οικονομικό και ταυτόχρονα το πιο φιλικό προς το περιβάλλον καύσιμο, σε σύγκριση με τα υπόλοιπα συμβατικά καύσιμα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, ο κ. Σπανάκης ρωτάει τον αρμόδιο Υπουργό:

«Προτίθεστε να προχωρήσετε άμεσα στην περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου φυσικού αερίου για τον Δήμο Ηλιούπολης, ώστε να καλυφθεί η ζήτηση και οι ανάγκες των κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής;» 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.