ΑΡΘΡΑ

Ρολά Ασφαλείας: 6 πράγματα που πρέπει να προσέξεις πριν τα αγοράσεις

0 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021, 14:03

Τα ρολά ασφαλείας είναι απαραίτητα για κάθε κατάστημα κι επιχείρηση αφού είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά μέτρα ασφαλείας. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο το γεγονός ότι είναι ένα από τα πράγματα, αν όχι και το πρώτοι, που πολλοί καταστηματάρχες αγοράζουν και τοποθετούν όταν ανοίγουν ένα καινούργιο κατάστημα. Μία λανθασμένη ιδέα που κυριαρχεί σχετικά με τα ρολά καταστημάτων είναι ότι η αγορά τους είναι πολύ απλή υπόθεση, ότι αρκεί να αγοράσει κανείς τα πρώτα ρολά που θα βρει μπροστά του. Η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική.

Όταν θα βρεθείτε σε κάποια επιχείρηση ρολών ασφαλείας είναι πολύ πιθανό να βρεθείτε μπροστά σε πάρα πολλές επιλογές. Εννοείται ότι δεν είναι όλες το ίδιο καλές και ότι θα πρέπει να κάνετε την πιο κατάλληλη με βάση τις ανάγκες ασφαλείας της επιχείρησης σας και όχι μόνο. Η διαδικασία αυτή δεν είναι τόσο δύσκολη όσο νομίζετε, αρκεί να έχετε στο μυαλό σας κάποια απλά πράγματα. Ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να προσέξετε κατά την αγορά ρολών ασφαλείας.

Προσοχή στον τύπο

Υπάρχουν σε γενικές γραμμές τρεις τύποι ρολών: τα κλειστού τύπου (όταν κλείνουν δημιουργούν έναν συμπαγές τοίχος από χάλυβα), τα διάτρητα (μοιάζουν με τα κλειστού τύπου αλλά έχουν μικρές τρυπίτσες επιτρέποντας έτσι στον πελάτη να βλέπει τι υπάρχει από πίσω τους) και στα ανοιχτού τύπου ή «τύπου δίχτυ», τα οποία θα βρείτε και στα περισσότερα καταστήματα. Η επιλογή του σωστού τύπου είναι πολύ σημαντική κι εξαρτάται από το πόσο σημαντική είναι η ορατότητα του καταστήματος και της βιτρίνας σας, από την αξία των προϊόντων σας και άλλους παράγοντες. Μην αγοράσετε ρολά χωρίς να συζητήσετε με κάποιον ειδικό στην επιχείρηση.

Τι περιλαμβάνει η τιμή;

Μη θεωρείτε αυτονόητο ότι η τιμή ενός ρολού περιλαμβάνει και την εγκατάσταση του. Πολλά καταστήματα τη χρεώνουν έξτρα και είναι μία διαδικασία που ΠΡΕΠΕΙ να γίνει από ειδικούς. Καλό είναι λοιπόν να ξεκαθαρίσετε αν η προσφορά την περιλαμβάνει. Επιπλέον, καλό είναι η τιμή να περιλαμβάνει τη συντήρηση και την επισκευή των ρολών σας.

Αυτόματα ή χειροκίνητα;

Τα χειροκίνητα ρολά είναι πολύ πιο οικονομικά από τα αυτόματα, αλλά τα αυτόματα είναι σαφώς πιο εύκολα στη χρήση και μπορούν να προσφέρουν και παραπάνω ασφάλεια σε κάποιες περιπτώσεις. Καλό είναι λοιπόν να ξεκαθαρίσετε πρώτα αν θέλετε τα ρολά σας να είναι αυτόματα – προσθέτοντας έτσι αρκετά παραπάνω Ευρώ στο κόστος τους – ή αν προτιμάτε να τα χειρίζεστε ο ίδιος και να γλυτώσετε και μερικά χρήματα. Η επιλογή αυτή θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό και το budget σας.

Δυνατότητα αυτοματοποίησης

Αν καταλήξετε σε χειροκίνητα ρολά, καλό θα ήταν να επιλέξετε κάποιο μοντέλο το οποίο να αυτοματοποιηθεί στο μέλλον με την προσθήκη μοτέρ και άλλων απαραίτητων εξαρτημάτων. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να εξασφαλίσετε ότι θα έχετε αυτόματα ρολά στο μέλλον αν το επιτρέπουν τα οικονομικά σας ή αν αλλάξουν κάποιες άλλες συνθήκες στην επιχείρηση σας.

Μη ξεχάσετε να ζητήσετε οδηγίες χρήσης και συντήρησης

Τα ρολά ασφαλείας είτε πρόκειται για αυτόματα είτε για χειροκίνητα είναι σε γενικές γραμμές απλά στη χρήση τους, ωστόσο κάποια λάθη ή αμέλειες μπορούν να προκαλέσουν βλάβες. Επιπλέον, θα πρέπει να τους γίνεται και μια σχετικά απλή συντήρηση σε τακτικά χρονικά διαστήματα. Τούτων λεχθέντων, μην ξεχάσετε να ζητήσετε σχετικές οδηγίες και διευκρινίσεις από την επιχείρηση από την οποία θα αγοράσετε τα ρολά σας. Είναι κρίμα να πάθουν κάποια ζημιά η οποία θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί με σωστή συντήρηση.

Μην εμπιστεύεστε τον πρώτο τυχόντα

Τέλος, μιας που μιλάμε για την ασφάλεια του καταστήματος σας, εννοείται ότι θα πρέπει να κάνετε μία καλή έρευνα πριν να την εμπιστευθείτε σε κάποια επιχείρηση. Καλό είναι προτιμήσετε μία επιχείρηση που με βάση την εμπειρία ατόμων που έχουν συνεργαστεί μαζί της προσφέρει μεγάλη ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών όπως η https://dmenounos.gr/. Το internet αλλά και η συζήτηση με άλλους επιχειρηματίες θα σας βοηθήσει πολύ με αυτό.
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.