ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Οι ενέργειες του Δήμου Αγίου Δημητρίου για τη ρύπανση με πετρέλαιο του ρέματος της Πικροδάφνης

0 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021, 22:19

Με αφορμή την Ανακοίνωση του «Δικτύου Πολιτών για τη διάσωση του ρέματος της Πικροδάφνης» με τίτλο «Η ρύπανση από πετρέλαιο μόνιμη απειλή για το ρέμα της Πικροδάφνης» όπου επισημαίνεται πως η επιχείρηση που ρυπαίνει βρίσκεται σε ιδιοκτησία του Δήμου Αγίου Δημητρίου, από το δήμο σημειώνονται τα εξής:

1. Το οικόπεδο βρίσκεται στα όρια του Δήμου Αγίου Δημητρίου, αλλά πρόκειται για ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΑΚΙΝΗΤΟ και ΟΧΙ ιδιοκτησία του Δήμου.

2. Η Δημοτική Αστυνομία και οι αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας & Περιβάλλοντος, Νίκος Συρράκος και Ποιότητας Ζωής, Σπήλιος Διαβολίτσης, διενήργησαν αυτοψία προκειμένου να διακριβωθούν οι καταγγελίες της δημοσίευσης.

3. Η Νομική Υπηρεσία του Δήμου Αγίου Δημητρίου συνέταξε αναφορά προς τον Εισαγγελέα με κοινοποίηση στην Περιφέρεια Αττικής και την Ελληνική Αστυνομία, για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες.

Το ρέμα της Πικροδάφνης, που αποτελεί τον πολυτιμότερο φυσικό οικότοπο της ευρύτερης περιοχής, πρέπει να προστατεύεται και να περιφρουρείται, τόσο από τους φορείς της Πολιτείας όσο και από την Κοινωνία των Πολιτών, η οποία έχει επιδείξει πολύ σημαντικό έργο και εξαιρετικά αντανακλαστικά όλα αυτά τα χρόνια.

 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.