ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χωρίς συμψηφισμούς η Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5

0 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021, 22:17

Καθαρή ενίσχυση, χωρίς συμψηφισμούς, από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 προανήγγειλε το υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την Επιστρεπτέα 5, το ελάχιστο ποσό ενίσχυσης ανέρχεται στα 1.000 ευρώ. Επειδή η ενίσχυση θα ίσχυε συμψηφιστικά με αυτήν της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 4 για όσους συμμετείχαν υπήρχε κίνδυνος, ειδικά για τις προσωπικές εταιρείες χωρίς προσωπικό και ταμειακή μηχανή, η τελική ενίσχυση από τον 5ο κύκλο να ήταν μικρότερη από 1.000 ευρώ ή και μηδενική. Για τον λόγο αυτό το υπουργείο διευκρινίζει ότι το εν λόγω ποσό δεν συμψηφίζεται με την ενίσχυση που ενδεχομένως έλαβαν οι δικαιούχοι από προηγούμενο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Ωστόσο, οι ενισχύσεις από προηγούμενο κύκλο του χρηματοδοτικού σχήματος ενσωματώνονται στον αλγόριθμο, βάσει του οποίου θα υπολογιστεί το ύψος της ενίσχυσης από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5. Αυτό όμως θα συμβεί για μεγαλύτερες εταιρείες για τις οποίες η ενίσχυση είναι σημαντικά μεγαλύτερη των 1.000 ευρώ.

Όπως έχει ανακοινωθεί, το 50% της ενίσχυσης είναι μη επιστρεπτέο. Προϋπόθεση είναι η διατήρηση του ίδιου επιπέδου απασχόλησης έως και την 30ή/6/2021.

Ο εν εξελίξει κύκλος καλύπτει και νέες επιχειρήσεις που δημιουργήθηκαν έως και τον Σεπτέμβριο του 2020.

Η προθεσμία υποβολής της αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα "myBusinessSupport” (https://www.aade.gr/mybusinesssupport) της ΑΑΔΕ λήγει την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021, ώστε οι πληρωμές προς τους δικαιούχους να ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα.

Στον 5ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, έχουν ήδη υποβληθεί περισσότερες από 196.700 αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.