ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κεραμέως: Πότε και πώς ανοίγουν τα Λύκεια - Τι ισχύει με τις πανελλαδικές

0 5 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021, 13:16

Με το βλέμμα στραμμένο στη Γ' Λυκείου βρίσκεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να φτάσουν τα παιδιά στις πανελλαδικές εξετάσεις χωρίς προβλήματα. Οπως τόνισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως «θα δώσουμε ιδιαίτερο βάρος στη συγκεκριμένη τάξη τόσο όσον αφορά στη μείωση της ύλης των πανελλαδικών εξετάσεων, όσο και στην έναρξη της δια ζώσης εκπαίδευσης, ενώ ταυτόχρονα θα ανακοινωθούν και οι αλλαγές οι οποίες θα ισχύσουν για την εισαγωγή στα ΑΕΙ».

Η υπουργός υπογράμμισε ότι συζητήθηκε στην αρμόδια επιτροπή το ενδεχόμενο να επανέλθουν στις τάξεις, κατά προτεραιότητα τα παιδιά της Γ' Λυκείου, αλλά όπως δήλωσε την τελική απόφαση θα την πάρουν οι επιστήμονες. Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε χτες, ότι για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια η δια ζώσης επαναλειτουργία τους θα εξεταστεί το επόμενο διάστημα, και δεν αποκλείεται οι μαθητές της Γ' Λυκείου να επιστρέψουν στα σχολεία μετά το τέλος της επόμενης εβδομάδας (δηλαδή στις 18 Ιανουαρίου) και στη συνέχεια όλες οι υπόλοιπες τάξεις των λυκείων και γυμνασίων στις σχολικές αίθουσες.

«Η πανδημία είναι ακόμη εδώ και η δυνατότητα να ανοίξουμε και να διατηρήσουμε τα σχολεία μας ανοιχτά θα αποτελέσει συλλογική επιτυχία. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί, ώστε να επαναλειτουργήσουν δια ζώσης και οι λοιπές εκπαιδευτικές δομές της χώρας», δήλωσε η υπουργός χτες μετά την σύσκεψη με τους ειδικούς του υπουργείου Παιδείας, όπου και αποφασίστηκε μόνο το άνοιγμα των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στις 11 του μήνα. Στο πλαίσιο της ιδιαίτερης μέριμνας για τη Γ' Λυκείου, εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθεί η περικοπή της ύλης για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, όπως έγινε και πέρυσι ώστε να γνωρίζουν από τώρα οι μαθητές την ύλη στην οποία τελικά θα εξεταστούν τον Ιούνιο για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ.

Ταυτόχρονα οι μαθητές της Γ' Λυκείου θα ενημερωθούν άμεσα και για τις αλλαγές τις οποίες προωθεί το υπουργείο Παιδείας σχετικά με την είσοδό τους στα πανεπιστήμια (βάση εισαγωγής και διπλό μηχανογραφικό δελτίο) καθώς μέχρι αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουν τις λεπτομέρειες, αφού το νέο σύστημα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα.

Τεστ κι εμβόλια για τους εκπαιδευτικούς

Στα μέτρα για την ασφαλέστερη επαναλειτουργία όλων των σχολικών μονάδων εντάσσεται και η απόφαση για τα δωρεάν τεστ σε δασκάλους και καθηγητές και ο εμβολιασμός τους κατά προτεραιότητα. Ήδη έχει δρομολογηθεί ειδική πλατφόρμα μέσω της οποίας εκπαιδευτικοί θα μπορούν να αιτούνται δωρεάν εξέταση για τον κορονοϊό και θα ενημερώνονται για το ραντεβού τους με SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα. Σημειώνεται ότι το μέτρο αυτό είναι εθελοντικό για τους εκπαιδευτικούς και καθαρά προληπτικής φύσης αναφορικά με την επιδημιολογική εικόνα στα σχολεία. Θα εκδοθούν αναλυτικές οδηγίες σχετικά με τη λειτουργία της πλατφόρμας. Οπως δήλωσε η γενική γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αναστασία Γκίκα οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν εθελοντικά μέσω ειδικής πλατφόρμας να αιτούνται δωρεάν εξέταση για τον κορονοϊό (τεστ) και θα ενημερώνονται για το ραντεβού τους με SMS και εντός των επόμενων ωρών θα εκδοθεί και σχετική εγκύκλιος.

Οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , θα εμβολιαστούν πριν τον γενικό πληθυσμό, ανακοίνωσε και η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, στη τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας στους δημοσιογράφους.

Ειδικότερα η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, απαντώντας σχετική ερώτηση δήλωσε: «Όσον αφορά στους εκπαιδευτικούς, η πρώτη φροντίδα ήταν για τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν σε δομές με παιδιά με ειδικά προβλήματα. Οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι πιο μπροστά από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού». 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.