error: -2147217833
source: Microsoft OLE DB Provider for SQL Server
description: Arithmetic overflow error converting IDENTITY to data type int.

ΑΛΙΜΟΣ

Η Reds αναλαμβάνει τη μελέτη-κατασκευή των έργων στη Μαρίνα Αλίμου

1 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020, 11:34
Το συμβατικό τίμημα που θα λάβει η εισηγμένη ως Κατασκευαστής για την εκτέλεση των εργασιών και την εν γένει εκπλήρωση των υποχρεώσεών της από τη Σύμβαση ανέρχεται στο ποσό των €48.300.000

Την υπογραφή σύμβασης ύψους 48,3 εκατ. ευρώ για τη μελέτη και κατασκευή έργων στη Μαρίνα Αλίμου ανακοίνωσε η Reds.

Σύμφωνα με την εταιρία, πρόκειται για την εκπόνηση των μελετών και την κατασκευή του έργου παραχώρησης του αποκλειστικού δικαιώματος παροχής υπηρεσιών διαχείρισης του τουριστικού λιμένα Αλίμου και χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης των κινητών και /ή ακινήτων περιουσιακών στοιχείων εντός της χερσαίας και /ή της θαλάσσιας ζώνης της Μαρίνας Αλίμου, για το οποίο ο Παραχωρησιούχος έχει συνάψει την από 13/05/2020 Σύμβαση Παραχώρησης με το Ελληνικό Δημόσιο. Συγκεκριμένα: 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας «REDS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ» ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό ότι με την από 18/12/2020 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας αποφασίστηκε η παροχή αδείας σύμφωνα με τα α. 99 επ. του Ν. 4548/2018 για τη σύναψη σύμβασης Μελέτης-Κατασκευής με τη συνδεδεμένη εταιρεία «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΝΕΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΑΛΙΜΟΥ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.», για την εκπόνηση των μελετών και την κατασκευή του έργου παραχώρησης του αποκλειστικού δικαιώματος παροχής υπηρεσιών διαχείρισης του τουριστικού λιμένα Αλίμου και χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης των κινητών και /ή ακινήτων περιουσιακών στοιχείων εντός της χερσαίας και /ή της θαλάσσιας ζώνης της Μαρίνας Αλίμου, για το οποίο ο Παραχωρησιούχος έχει συνάψει την από 13/05/2020 Σύμβαση Παραχώρησης με το Ελληνικό Δημόσιο.

Το συμβατικό τίμημα που θα λάβει η Εταιρεία ως Κατασκευαστής για την εκτέλεση των Εργασιών και την εν γένει εκπλήρωση των υποχρεώσεών της από τη Σύμβαση Μελέτης-Κατασκευής, ορίζεται στο ποσό των €48.300.000 και θα αναλάβει όλες τις ευθύνες του Παραχωρησιούχου από τη Σύμβαση Παραχώρησης που αφορούν τα έργα που πρέπει να πραγματοποιηθούν, παρέχοντας σε αυτόν και τις σχετικές εγγυήσεις.

Η εταιρεία «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΝΕΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΑΛΙΜΟΥ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.», η οποία θα συμβληθεί στην ανωτέρω σύμβαση με την Εταιρεία, αποτελεί συνδεδεμένο μέρος με την Εταιρεία, κατά την έννοια των διατάξεων του άρθρου 99 § 2 (α) του ν. 4548/2018 και του Διεθνούς Λογιστικού Προτύπου 24, δεδομένου ότι ο μοναδικός της μέτοχος, η εταιρεία ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. έχει ως μοναδική μέτοχο την εταιρεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. η οποία τελευταία είναι μέτοχος κατά το 55% του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας.

Κατ' εφαρμογή του άρθρου 101 του ν. 4548/2018 η ως άνω απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ελήφθη βάσει της από 17/12/2020 Έκθεσης Αξιολόγησης του Ανεξάρτητου Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή Γεωργίου Μπουρνή (Α.Μ. ΣΟΕΛ 25151), της ελεγκτικής εταιρείας «Deloitte-Ανώνυμη Εταιρεία Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών», η οποία έκρινε ότι οι προπεριγραφείσες συναλλαγές είναι δίκαιες και εύλογες για την Εταιρεία και τους μετόχους που δεν αποτελούν συνδεδεμένο μέρος, συμπεριλαμβανομένων των μετόχων μειοψηφίας της Εταιρείας και η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Εταιρείας.

Παραχωρήθηκε για 40+10 χρόνια 

H Mαρίνα Αλίμου έχει παραχωρηθεί για περίοδο 40+10 ετών στην ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις και ειδικότερα, στην εταιρεία «Ανάπτυξη Νέας Μαρίνας Αλίμου».

Στη χερσαία ζώνη της μαρίνας, έκτασης περίπου 210 στρεμμάτων, προβλέπεται η ανάπτυξη περίπου 18.000 τ.μ. σύγχρονης σχεδίασης, μοντέρνων ισόγειων ή έως δύο ορόφων κτιριακών εγκαταστάσεων που θα στεγάσουν χρήσεις εστίασης και αναψυχής, ξενοδοχειακών υπηρεσιών, γραφείων, αποθήκευσης και επισκευών σκαφών, καθώς και εμπορικές χρήσεις.

Ο περιβάλλων χώρος του χερσαίου τμήματος της μαρίνας θα είναι διαμορφωμένος με τέτοιο τρόπο ώστε να εντάσσονται δρόμοι, πεζόδρομοι, ποδηλατόδρομοι, χώροι στάθμευσης, αλλά και επιμελημένοι χώροι πρασίνου που θα φιλοξενούν υπαίθριες εκδηλώσεις πολιτισμού για τους επισκέπτες.

Επιπλέον, τόσο οι γραφειακοί χώροι που θα κατασκευαστούν όσο και οι αποθήκες, τα συνεργεία επισκευών και τα εμπορικά καταστήματα, θα εξυπηρετούν τις πλέον σημαντικές εταιρείες ναύλωσης επαγγελματικών σκαφών αναψυχής, αλλά και άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των σκαφών, του τουρισμού και της ευρύτερης επιχειρηματικότητας.

Στη θαλάσσια ζώνη της μαρίνας, έκτασης σχεδόν 428 στρεμμάτων, θα έχουν τη δυνατότητα ελλιμενισμού περίπου 1.000 σκάφη αναψυχής, μετά και την ανακατασκευή των πλωτών προβλητών οι οποίες στο σύνολό τους θα φέρουν ένα νέο, σύγχρονο σχεδιασμό που θα αξιοποιεί πλήρως τον απαραίτητο χώρο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των σκαφών και των χρηστών τους.

Επιπλέον, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον εκσυγχρονισμό σημαντικών τμημάτων για την εύρυθμη λειτουργία της προβλήτας, όπως σύγχρονες εγκαταστάσεις (πίλαρς) για τον ανεφοδιασμό των σκαφών, λοιπές εγκαταστάσεις ασφαλείας, φωτισμός, ασφάλεια (security) με αυτοματοποιημένα συστήματα παρακολούθησης κ.ά.

 

Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
ΦΛΟΙΣΒΙΟΣ 22.12.20
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΕΚΟΛΛΑΝΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ!
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.