ΒΟΥΛΑ

Δημιουργείται ειδική ζώνη ταφής για ανθρώπους που απεβίωσαν από covid - 19 στο Κοιμητήριο της Βούλας

0 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020, 22:28

Ειδική ζώνη ταφής σορών ανθρώπων που κατέληξαν από λοιμώδη νοσήματα, ετοιμάζει ο Δήμος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης στο νεκροταφείο της Βούλας στο Πανόραμα. 

Η ζώνη αυτή θα περιλαμβάνει 24 σαρκοφάγους και ζώνες προσέλευσης οι οποίες θα διαχωρίζονται από το υπόλοιπο νεκροταφείο με περίφραξη. 

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος "αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο, υπάρχει σχετική νομοθεσία με την οποία προσαρμόζονται. Το Προεδρικό Διάταγμα 210 του 1975 ορίζει ότι όλα τα κοιμητήρια της χώρας πρέπει έχουν ένα διαχωρισμένο χώρο ταφής ανθρώπων που έφυγαν από λοιμώδη νοσήματα. Η πρόβλεψη αυτή είπε δεν εφαρμόζεται ευρέως στα κοιμητήρια".  

"Λόγω της πανδημίας το υπουργείο επανήλθε τον Απρίλιο του 2020 υπενθυμίζοντας ποιες είναι οι καλές πρακτικές και τα πρωτόκολλα διαχείρισης σορών έως το κοιμητήριο, υπενθυμίζοντας επίσης στις δημοτικές αρχές ότι πρέπει να κατασκευάσουν ειδικές ζώνες".

"Μετά από απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο πριν από μια εβδομάδα βγήκε η εργολαβία για την κατασκευή των 24 σαρκοφάγων, της περίφραξης και ζωνών προσέλευσης και το έργο υλοποιείται. Εύχομαι να μην χρειαστεί να τις χρησιμοποιήσουμε" κατέληξε. 

Να σημειωθεί πως οι σοροί που θα ταφούν στην ειδική ζώνη θα πρέπει να παραμείνουν στις σαρκοφάγους για 10 τουλάχιστον χρόνια. 
Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.