ΒΟΥΛΑ

Βούλα: Ο Kώστας Πασακυριάκος για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ

0 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020, 21:59

«Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Μέρα για τα Άτομα με Αναπηρία, αναδεικνύονται για άλλη μια φορά, τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες άνθρωποι σε όλη τη χώρα. Σε συνθήκες πανδημίας, οι εργαζόμενοι στα Ιδρύματα Πρόνοιας, αλλά και οι φορείς και σύλλογοι των ΑμεΑ, επισημαίνουν την ανάγκη να στηριχθούν οι ανάπηροι που ζουν μόνοι τους, που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν ή οι οικογένειές τους δεν μπορούν να τούς στηρίξουν. Το ίδιο ισχύει και για εκείνους που ζουν στα ιδρύματα, δημόσια, ιδιωτικά, αλλά και για τους ηλικιωμένους.

Αυτοί οι άνθρωποι, οι οικογένειές τους, οι συνοδοί τους, καλούνται κάθε μέρα να νικήσουν την κρατική αδιαφορία, τις ελλείψεις στην περίθαλψη, στην προσβασιμότητα, στην εκπαίδευση. Βιώνουν τον «Κοινωνικό Αποκλεισμό» - πολλές φορές με ευθύνη όλων μας - την περιθωριοποίηση και τη στέρηση της συμμετοχής τους σε κοινωνικά, δημόσια αγαθά και υπηρεσίες.

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

Το προηγούμενο διάστημα η Λαϊκή Συσπείρωση έγινε αποδέκτης ελλείψεων στο θέμα της προσβασιμότητας από συνδημότες, στηρίξαμε και αναδείξαμε τα αιτήματά τους με αυτοψίες στα σημεία που χρίζουν άμεσης παρέμβασης αλλά και δημοσιοποίηση αυτών με ανακοινώσεις.

Στο δημοτικό συμβούλιο του Οκτωβρίου κατά το οποίο συζητήσαμε το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό για το 2021, διαπιστώσαμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση πως η Διοίκηση του δήμου, ενέταξε σχεδόν το σύνολο των παρεμβάσεων που ζητήσαμε, καθώς και άλλες, σε ένα συνολικό σχέδιο για τη βελτίωση της προσβασιμότητας των ΑμεΑ στο δήμο μας.

Θεωρούμε ότι είναι αναγκαίο και σωστό να πραγματοποιηθούν όλες αυτές οι άμεσες ή μακροπρόθεσμες παρεμβάσεις και έργα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα βρισκόμαστε εκεί για να συνεισφέρουμε με την ανάδειξη των προβλημάτων και βέβαια με τις σκέψεις και τις ιδέες μας. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια ώστε κάθε χρόνο να υλοποιούνται δράσεις και έργα που βελτιώνουν τις συνθήκες για τα Άτομα με Αναπηρίες.» 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.