ΑΛΙΜΟΣ

H συμμετοχή του Δήμου Αλίμου στην "Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020"

0 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020, 20:51

Ο Δήμος Αλίμου συμμετείχε κανονικά, ενώ τηρούσε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα λόγω της περιόδου, στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020».

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» (ΕΕΚ) από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατά επέκταση για τη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης και μεταφοράς στον αστικό ιστό και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής τους.Μετά την ολοκλήρωση των σχετικών δράσεων, δημιουργήθηκε το επίσημο βίντεο της συμμετοχής του Αλίμου, το οποίο και υποβλήθηκε και στην Ευρωπαϊκή επιτροπή.

Τα δύο τελευταία χρόνια η πόλη του Αλίμου βραβεύεται πανευρωπαϊκά για τις πρωτότυπες εκδηλώσεις της κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας. Αισιοδοξεί και για ένα τρίτο βραβείο, όταν το καλοκαίρι του 2021 το Υπουργείο Περιβάλλοντος θα κάνει γνωστά τα αποτελέσματα στην εορταστική εκδήλωσή του.Το βίντεο με τη συμμετοχή του Δήμου Αλίμου για το 2020 μπορείτε να το δείτε στο link που ακολουθεί:

https://www.youtube.com/watch?v=cRFEPnKGecU...
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.