ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Άγιος Δημήτριος: Απάντηση της Δημάρχου στην αντιπολίτευση για τον εορταστικό διάκοσμο της πόλης

0 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020, 17:13

Με τίτλο "Βραχυκύκλωμα ημιμάθειας και μικροπολιτικής" η δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας απαντά σε αναρτήσεις της αντιπολίτευσης για τον εορταστικό διάκοσμο της πόλης. Συγκεκριμένα στην απάντηση της δημάρχου αναφέρονται τα ακόλουθα:

Βραχυκύκλωμα ημιμάθειας και μικροπολιτικής 

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της 11ης Νοεμβρίου, με την 389/2020 απόφαση (ΑΔΑ: 662ΦΩ63-6ΡΘ) εγκρίθηκαν τα πρακτικά της επιτροπής που διενήργησε τον Ηλεκτρονικό Ανοικτό Μειοδοτικό Διαγωνισμό άνω των ορίων, για την ανάδειξη προσωρινών αναδόχων για:

α) την προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού, προϋπολογισμού 107.995 € και
β) την προμήθεια, συντήρηση και τοποθέτηση εορταστικού διάκοσμου, προϋπολογισμού 195.047 € για τα έτη 2020, 2021, 2022.

Πρόκειται για καταγεγραμμένες ανάγκες για τα επόμενα 3 έτη σε προμήθειες και για τα επόμενα 2 έτη σε εργασίες συντήρησης, επισκευών και τοποθέτησης.

Είχε προηγηθεί, όπως ο νόμος ορίζει, η 218/2020 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (ΑΔΑ: ΩΛΞΗΩ63-ΞΞΘ) για την έγκριση της 44/2020 Μελέτης της Τεχνικής Υπηρεσίας και την κατάρτιση των όρων διακήρυξης.

Σύμφωνα με ανάρτηση στο διαδίκτυο από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, ο Δήμος δεν πρέπει να προμηθευτεί ηλεκτρολογικό υλικό, δηλαδή λαμπτήρες ώστε να αντικαθίστανται οι καμένοι, ηλεκτρολογικό υλικό για πλήθος εργασιών σε δημοτικά κτήρια, σχολεία, κοινόχρηστες εγκαταστάσεις κ.λπ. και προτείνει να μην προβούμε στην προμήθεια νέου εορταστικού στολισμού, να μη συντηρηθεί και επανατοποθετηθεί ο υπάρχων διάκοσμος στις πλατείες, στους δρόμους που αναπτύσσονται οι εμπορικές δραστηριότητες, για την ενίσχυση του εορταστικού κλίματος των Χριστουγέννων, όχι μόνο τη φετινή ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο αλλά και τις επόμενες δύο χρονιές.

Άραγε πότε έλεγε αλήθεια, τα προηγούμενα έτη, που δήλωνε στο ΔΣ ότι ο εορταστικός στολισμός δεν επαρκεί, ή φέτος;
Μας υπέδειξε δε να απευθυνθούμε σε χορηγούς κατά το πρότυπο του Δήμου Αθηναίων, που πέρυσι εκτός των πολλών ερωτημάτων (ποιος, πώς και γιατί) μόνο αρνητικές εντυπώσεις άφησε και ήδη εγκαταλείφθηκε.

Κυρίως όμως, με υπονοούμενα αμφισβητεί τη νομιμότητα των πρακτικών που συνέταξε η επιτροπή του διαγωνισμού και υπέβαλε προς έγκριση στην Οικονομική Επιτροπή, εγείροντας ζητήματα επάρκειας και εντιμότητας των υπαλλήλων, στην πλέον διαφανή διαγωνιστική διαδικασία του ηλεκτρονικού διαγωνισμού, γιατί, όπως ισχυρίζεται, στην ομάδα του εορταστικού διάκοσμου υπήρξε «μόνο μία και όχι νόμιμη προσφορά».

Αμφισβητεί ψευδώς και σκοπίμως την άσκηση της δραστηριότητας ΣΤΟΛΙΣΜΟΙ – ΕΠΟΧΙΑΚΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΕΙΣ, με έδρα στο Δήμο μας, από τον προσωρινό ανάδοχο, ο οποίος έχει έως τώρα συνάψει πλήθος συμβάσεων με τους Δήμους Αγ. Παρασκευής, Περιστερίου, Ν. Σμύρνης, Αγ. Βαρβάρας, Φιλοθέης Ψυχικού, Βάρης – Βούλας - Βουλιαγμένης.

Προκαλούμε για μια ακόμη φορά όσους δημόσια τοποθετούνται με λαϊκισμούς και ψεύδη να μην υποτιμούν την εργασία των υπηρεσιών και να μην υπονομεύουν τη λειτουργία του Δήμου, αλλά να προσφεύγουν στον Ελεγκτή Νομιμότητας με στοιχεία κατά των αποφάσεων, όπως ο νόμος ορίζει.

Κατανοούμε τον πανικό, αφού πληθαίνουν οι φυγόκεντρες και διαλυτικές τάσεις στην αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και οι διαγκωνισμοί για την επόμενη μέρα. Θα προτείνουμε για μια ακόμη φορά δημιουργική αντιπολίτευση με ιδέες, προτάσεις και επιχειρήματα.

Εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και με απόλυτο σεβασμό και στο τελευταίο ευρώ που δαπανάται, για την υλοποίηση του προγράμματός μας.

Και όπως στην πρώτη φάση της πανδημίας, έτσι και τώρα, συνεχίΖΟΥΜΕ να στηρίΖΟΥΜΕ τους συμπολίτες που έχουν ανάγκη και να σχεδιάΖΟΥΜΕ την επόμενη ημέρα για την επιστροφή στην κανονικότητα.
Με σύνεση και αισιοδοξία!

Η Δήμαρχος
Μαρία Ανδρούτσου 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.