ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Παλαιό Φάληρο: Κατεδαφίζονται τα αυθαίρετα στο Ρέμα της Πικροδάφνης (video)

0 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020, 12:57
Σημαντική δράση αποκατάστασης του περιβάλλοντος και του οικοσυστήματος από το Δήμο Παλαιού Φαλήρου

O Δήμος Παλαιού Φαλήρου προχώρησε σήμερα στην κατεδάφιση κτισμάτων, για τα οποία έχουν εκδοθεί τελεσίδικες αποφάσεις ως αυθαίρετα και επικίνδυνα από την αρμόδια ΥΔΟΜ (Υπηρεσία Δόμησης) και τα οποία βρίσκονται στη παραρεμάτια περιοχή του Ρέματος της Πικροδάφνης, επαναφέροντας και αποκαθιστώντας το περιβάλλον του χώρου και βάζοντας τάξη στην άναρχη δόμηση.

Παράλληλα, στον χώρο πραγματοποιήθηκε καθαρισμός από τα σκουπίδια και τα αδρανή υλικά καθώς και αποψίλωση όλων των πρόχειρων κατασκευών που επιβαρύνουν το ρέμα.

Η σημερινή δράση αποτελεί σημαντική παρέμβαση στο παραμελημένο περιβαλλοντικά ρέμα της Πικροδάφνης, το μεγαλύτερο της Νότιας Αθήνας, το οποίο επί μακρόν έχει επιβαρυνθεί με αυθαίρετες κατασκευές και χρήσεις, οι οποίες το υποβαθμίζουν και δημιουργούν ένα εχθρικό περιβάλλον για την πανίδα και τη χλωρίδα του οικοσυστημάτος.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για το συγκεκριμένο θέμα ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος ήδη από την πρώτη στιγμή ανάληψης των Δημαρχιακών καθηκόντων του, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, και γι΄αυτό τον λόγο είχε συγκληθεί με πρωτοβουλία του, ευρεία σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων και συναρμόδιων φορέων προκειμένου να δρομολογηθούν πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος τόνισε ότι : «Η προστασία του περιβάλλοντος και η εφαρμογή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα μας. Σήμερα δώσαμε λύση σε ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο Δήμος μας πάρα πολλά χρόνια και τερματίσαμε την εικόνα εγκατάλειψης και παραμέλησης του Ρέματος της Πικροδάφνης. Κινηθήκαμε άμεσα και αποτελεσματικά, προκειμένου να προφυλάξουμε το οικοσύστημα του ρέματος και να περιφρουρήσουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Συνεχίζουμε και κάνουμε ότι είναι δυνατόν για την προστασία και αναβάθμιση του δημόσιου και δημοτικού χώρου, στην παραλία μας, στις γειτονιές μας και στο κέντρο της πόλης».
Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.