ΑΛΙΜΟΣ

"Άνω - Κάτω στο Καλαμάκι": Ο Κώστας Χαρίτος να παραδώσει την έδρα του εκεί που ανήκει

3 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020, 23:18

Τη στάση του δημοτικού συμβούλου Αλίμου Κώστα Χαρίτου, να μην παραδώσει την έδρα του καυτηριάζει η παράταξη με την οποία εξελέγη "Άνω - Κάτω στο Καλαμάκι" με ανακοίνωσή της.

Όπως είναι γνωστό ο Κώστας Χαρίτος δήλωσε πριν λίγο καιρό στο δημοτικό συμβούλιο ότι το "Ανω - Κάτω στο Καλαμάκι" έκλεισε τον κύκλο του και ότι ο ίδιος θα σχηματίσει νέα δημοτική κίνηση. Μία δήλωση που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τους πρώην συντρόφους του, οι οποίοι τον κάλεσαν αμέσως και τον καλούν για μια ακόμα φορά να παραδώσει την έδρα, φέρνοντας ως παράδειγμα πολιτικού ήθους της αριστεράς τους Γαβριήλ Σακελλαρίδη και Βασιλική Κατριβάνου που παρέδωσαν τις βουλευτικές τους έδρας όταν διαφώνησαν με το κόμμα τους. 

Η ανακοίνωση της παράταξης "Άνω - Κάτω στο Καλαμάκι" 

"Το Νοέμβριο του 2015 ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ένα νέο και πολλά υποσχόμενο κομματικό στέλεχος, βουλευτής, μέλος και κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, διαφωνώντας με το πολυνομοσχέδιο -το οποίο αφορούσε στα «κόκκινα» δάνεια και στα ισοδύναμα στα οποία είχαν συμφωνήσει η κυβέρνηση και θεσμοί για την αντικατάσταση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση (φόρος στο κρασί, τέλος στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ )- υπέβαλε την παραίτηση από βουλευτής του κόμματος.

Στην επιστολή παραίτησης του προς τον πρόεδρο του κόμματος και πρωθυπουργό Α. Τσίπρα ανέφερε: ««Αγαπητέ κύριε πρόεδρε, θα ήθελα με την επιστολή μου να σας ανακοινώσω την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα και να σας ζητήσω να κινήσετε τις διαδικασίες για την αντικατάστασή μου». Τον Γ. Σακελλαρίδη αντικατέστησε ο Χρ. Βερναδάκης.

Τον Μάιο του 2016 η Βασιλική Κατριβάνου, βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ, διαφώνησε με την υπογραφή του νομοσχεδίου» για το Ταμείο Αξιοποίησης και Επενδύσεων της Δημόσιας Περιουσίας και την τροπολογία η οποία αφορούσε στην Αυτόματη Δημοσιονομική Προσαρμογή- τον γνωστό «κόφτη».

Εξέφρασε τη διαφωνία της, ψήφισε την αρχή του νομοσχέδιου, καταψήφισε, όμως, τα θέματα με τα οποία διαφωνούσε και παραιτήθηκε. Στην επιστολή παραίτησης της ανάφερε: « Αποφάσισα, απόψε, έπειτα από πολλή σκέψη, να παραιτηθώ από βουλευτής. Είναι μια απόφαση πολύ δύσκολη, πολιτικά και προσωπικά, αλλά και αναγκαία για μένα».

Η Β. Κατριβάνου παρέδωσε την έδρα της στον αμέσως επόμενο, τον δημοσιογράφο Γιώργο Κυρίτση. Ενδεικτικό του ήθους της Βασιλικής είναι ότι δεν παραιτήθηκε πριν την ψηφοφορία αλλά αμέσως μετά, ώστε να μην υποχρεωθεί ο αντικαταστάτης της να υπογράψει αυτός το νομοσχέδιο για τα επίδικα ζητήματα.

Ο Γαβριήλ και η Βασιλική δεν διανοήθηκαν καν να κρατήσουν τις έδρες τους. Αυτό είναι το πολιτικό ήθος της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστερά.

Δυστυχώς ο Κ. Χαρίτος αν και μέλος του ίδιου κόμματος, προτιμά να ακολουθήσει ένα διαφορετικό δρόμο. Αυτός δεν διαφώνησε απλά με την δημοτική κίνηση που τον εξέλεξε, αλλά και με το έωλο επιχείρημα ότι το ΑΝΩ ΚΑΤΩ στο ΚΑΛΑΜΑΚΙ «Έχει ολοκληρώσει τον πολιτικό του κύκλο, την πολιτική του διαδρομή», δήλωσε ότι θα δημιουργήσει ένα νέο δημοτικό σχήμα!

Παρόλα αυτά –σε αντίθεση με τη βαθειά δημοκρατική, ηθική και εν τέλει αριστερή στάση του Γ. Σακελλαρίδη και της Β. Κατριβάνου- παραμένει γαντζωμένος στη θέση του δημοτικού συμβούλου. Αρνείται μέχρι σήμερα να κάνει το αυτονόητο για έναν εκπρόσωπο της αριστεράς: να υποβάλει την παραίτηση του ώστε η έδρα να επανέλθει στη δημοτική κίνηση ΑΝΩ ΚΑΤΩ στο ΚΑΛΑΜΑΚΙ στην οποία και ανήκει.

Ακόμα χειρότερο είναι ότι δεν διστάζει να κατηγορεί με αήθεις χαρακτηρισμούς τους πρώην συντρόφους του – άνδρες και γυναίκες".

Κριτική ασκείται και στη στάση της Τοπικής Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Αλίμου με αφορμή φράση εκπροσώπου της κατά τη διάρκεια της πρόσφατης διαδικτυακής Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης. 

Αφού ο δήμαρχος «τα καταφέρνει» …

Αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι στην πρόσφατη διαδικτυακή Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης ο Α. Τζήμος, ο οποίος εμφανίσθηκε ως εκπρόσωπος της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Αλίμου, ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας: «Ευχαριστώ πάρα πολύ το Δήμαρχο και τη δημοτική αρχή που μας έδωσε αυτό το βήμα για να πούμε τις προτάσεις μας, είναι πολύ φιλόδοξο το σχέδιο του δημάρχου αλλά είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρει, όπως έχει καταφέρει τα τελευταία πέντε χρόνια» (η υπογράμμιση δική μου).

Δεν πρόκειται για γαλατική ευγένεια αλλά για μια σαφή πολιτική στάση, η οποία δικαιώνει τα έργα και τις ημέρες της Δημαρχίας Κονδύλη, η οποία τα «έχει καταφέρει», και εκθέτει, εμμέσως πλην σαφώς, την δημοτική μας κίνηση η οποία υπήρξε και παραμένει μια αυστηρή κριτής της διοίκησης Κονδύλη, μια διοίκηση η οποία ασκεί νεοφιλελεύθερη πολιτική (απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις δημοτικών υπηρεσιών κλπ). Πολιτική οποία απέχει παρασάγγας από τα προτάγματα και τις θέσεις για την τοπική αυτοδιοίκηση της αριστεράς και της οικολογίας. Εξάλλου, για τον λόγο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολόγοι Πράσινοι υποστήριξαν στις τελευταίες δημοτικές εκλογές τη δημοτική κίνηση ΑΝΩ ΚΑΤΩ στο ΚΑΛΑΜΑΚΙ.

Η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αλίμου, είναι φανερό, ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει, το συντομότερο δυνατό, τη θέση της.

Τάκης Μαστρογιαννόπουλος

 

Σχόλια Αναγνωστών

3 Προσθήκη σχολίου
alimos 22.11.20
Και άμα ξαναδεί έδρα στο δημο. συμβούλιο να μου περάσετε χαλκά στη μύτη και να με γυρνάτε στα πανηγύρια.
Απάντηση
ΚΑΛΑΜΑΚΙΩΤΙΣΣΑ 21.11.20
ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ...... ΑΛΛΟΥ! ΑΦΟΥ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΑΠΛΟΧΕΡΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ.
Απάντηση
Αιτωλός 21.11.20
Αυτό θα ήταν και το σωστό. Ν α αφήσει τη δημοτική του έδρα ο πρώην Πασπίτης Χαρίτος. Το ανω κάτω τον στήριξε και βγήκε και αν έχει πολιτική και ευθεία στάση να παραιτηθεί και μετά ας πάει να κάνει δική του παράταξη για να δει πόσα απίδια πιάνει ο σάκκος.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.