ΑΛΙΜΟΣ

Ματιές στο χρόνο που πέρασε: Ο Θάνος Ορφανός ως υποψήφιος δήμαρχος Αλίμου

Του Νικόλα Κονταρίνη - ΦΩΤΟ "V" 0 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020, 13:42

Πέμπτη βράδυ, 20 Οκτωβρίου 2005 και ο μέχρι τότε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου επί διοικήσεως δημάρχου Αλέκου Αλούκου, δημοτικός σύμβουλος Θάνος Ορφανός, αρχίζει τις επαφές με τους συμπολίτες του, κάνοντας την πρώτη του συνάντηση μαζί τους, στο γνωστό στέκι της περιοχής "Βασίλης", προκειμένου να τους ανακοινώσει και επίσημα πλέον, την υποψηφιότητά του για τον δημαρχιακό θώκο της πόλης.

Ο Θάνος Ορφανός, κάποιους μήνες νωρίτερα, είχε ανεξαρτητοποιηθεί, αποχωρώντας από την παράταξη του κ. Αλούκου, παίρνοντας μαζί του και άλλους δημοτικούς συμβούλους, τους Νίκο Παπανικολάου, Μαίρη Χατζάκη και τον σημερινό δήμαρχο Ανδρέα Κονδύλη

Ως γνωστό, στις εκλογές που ακολούθησαν, κατάφερε όχι μόνο να νικήσει, τότε, αλλά και τέσσερα χρόνια αργότερα να επανεκλεγεί, σπάζοντας την "κακοδαιμονία" των τριών προηγούμενων δημάρχων, Αργυρίου, Αλούκου, Μαντζουράνη, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να εκλεγούν και για δεύτερη φορά.

Τώρα, αν θέλουμε να σταθούμε σε σύμπτωσεις ή, σε κάποια από αυτά τα παιχνίδια που παίζει η ζωή ορισμένες φορές, μπορούμε να πούμε πως, λίγο προτού λήξει η δεύτερη θητεία του Θ. Ορφανού, ο Ανδρέας Κονδύλης ανεξαρτητοποιήθηκε, παίρνοντας μαζί του δύο από τα καλύτερα "χαρτιά" της διοίκησης Ορφανού.

Συγκεκριμένα, την Αναστασία Σιμητροπούλου και τον Δημήτρη Δημάκη, οι οποίοι και αποτέλεσαν τον βασικό "πυρήνα" του νέου συνδυασμού"Αγαπώ τον Άλιμο", που κέρδισε τις εκλογές του 2014. Ο Ανδρέας Κονδύλης επανεκλέγεται το 2019 για δεύτερη φορά, όπως και ο προκάτοχός του. Αυτό που μένει να δούμε είναι αν η ιστορία θα επαναληφθεί και στο δεύτερο σκέλος, αυτό των ανεξαρτητοποιήσεων. Με τα μέχρι τώρα διαφαινόμενα και με βάση το πολύ υψηλό ποσοστό της επανεκλογής του, φαντάζει αδύνατον. 

Βλέποντας τα πράγματα εντελώς αντικειμενικά και με τις δημοτικές δυνάμεις όπως έχουν σήμερα, ο σημερινός δήμαρχος δεν θα δυσκολευτεί να νικήσει και στην τρίτη συνεχόμενη εκλογική αναμέτρηση, εφόσον βέβαια επιδιώξει κάτι τέτοιο.

Και μία ακόμα σύμπτωση. Και ο Ανδρέας Κονδύλης, ξεκίνησε την ενημέρωση σχετικά με την υποψηφιότητά του από το ίδιο γνωστό στέκι "Βασίλης".

Στην φωτογραφία μας, ο Θάνος Ορφανός, ενώ πίσω διακρίνονται οι δημοτικοί σύμβουλοι που τον ακολούθησαν, ο Νίκος Παπανικολάου, αριστερά, η Μαίρη Χατζάκη και ο Ανδρέας Κονδύλης. Αριστερά διακρίνεται και ο αείμνηστος εκδότης Βαγγέλης Βλασόπουλος

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.