ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπανάκης: Να δοθεί παράταση προσθεσμιών σε πελάτες των οποίων οι λογιστές ασθενούν

0 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020, 19:50
Τη Νομοθετική πρόβλεψη για αυτόματη παράταση προθεσμιών σε πελάτες λογιστών, σε ελεγκτικές εταιρείες και σε επιχειρήσεις λόγω Covid-19, ζητάει ο Βασίλης Σπανάκης

Την άμεση ανάγκη συγκεκριμένης νομοθετικής πρόβλεψης με σκοπό την παράταση προθεσμιών σε πελάτες λογιστών, σε ελεγκτικές εταιρείες, σε επιχειρήσεις κ.α. στις περιπτώσεις που ασθενούν οι λογιστές τους ή οι εργαζόμενοι τους από Covid-19, ζητάει με Κοινοβουλευτική Παρέμβαση, ο Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών, Βασίλης Σπανάκης.

Στην Ερώτηση που κατέθεσε στους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας, Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο κ. Σπανάκης αναφέρει μεταξύ άλλων: «Τα λογιστικά γραφεία σήμερα επιτελούν έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας. Οι αυξημένες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί δεν αποκλείουν τον κίνδυνο οι ίδιοι οι λογιστές ή οι εργαζόμενοι τους να γίνουν θύματα του Covid-19. Κάτι τέτοιο σημαίνει την αδυναμία λειτουργίας του λογιστικού γραφείου».

Συνεχίζοντας, τονίζει πως «υπάρχει άμεση ανάγκη συγκεκριμένης νομοθετικής ρύθμισης για τα λογιστικά γραφεία, τις επιχειρήσεις που δεν έχουν εξωτερικό λογιστή καθώς και τις ελεγκτικές εταιρείες που έχουν σημαντικές υποχρεώσεις απέναντι στους πελάτες τους και στις Κρατικές Αρχές, όπως για παράδειγμα η χορήγηση των Εκθέσεων Φορολογικής Συμμόρφωσης, Εκκαθαρίσεις κ.α.» και ρωτάει τους αρμόδιους Υπουργούς:

1) Προτίθεστε να προχωρήσετε σε σχετική νομοθετική ρύθμιση;

2) Σε ποιες άλλες σχετικές προβλέψεις προτίθεστε να προχωρήσετε προκειμένου να αντιμετωπίζονται τέτοιου είδους προβλήματα της καθημερινότητας;

3) Προτίθεστε να προχωρήσετε στη δημιουργία μιας πλατφόρμας αυτόματης ενημέρωσης των αρμόδιων Κρατικών Αρχών; 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.