ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α.Μ. Ασημακοπούλου: «Να μην επιτρέψουμε να μπει η Δημοκρατία σε καραντίνα!»

1 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020, 20:15

Παρέμβαση έκανε η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με αντικείμενο τον αντίκτυπο που έχουν τα μέτρα για την αντιμετώπιση του Covid-19 στη δημοκρατία, τα θεμελιώδη δικαιώματα και το κράτος δικαίου.

Ακολουθεί το κείμενο της παρέμβασης :

“Δυστυχώς, μεταξύ των πολλαπλών προκλήσεων λόγω της πανδημίας , καλούμαστε να διαχειριστούμε και ζητήματα που αφορούν στην ισορροπία μεταξύ των αναγκαίων μέτρων πρόληψης με την απαραίτητη όμως εξασφάλιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών.

Κατά την Ολομέλεια της 17ης Απριλίου 2020, με το Ψήφισμα του ΕΚ ως προς τη συντονισμένη δράση της ΕΕ για την καταπολέμηση της πανδημίας και των συνεπειών της, καταδικάσαμε ως πλήρως ασύμβατα με τις ευρωπαϊκές αξίες κάποια από τα έκτακτα μέτρα που πάρθηκαν από ορισμένα Κράτη-Μέλη.

Στο πλαίσιο των εργασιών της 130ης Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, εκδόθηκε στις 4.11.2020, Διακήρυξη σχετικά με την προάσπιση της Δημοκρατίας, του Κράτους Δικαίου και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε καιρό πανδημίας, η «Διακήρυξη των Αθηνών».

Σε αυτή, το ΣτΕ αναγνώρισε τις δραματικές συνέπειες της πανδημίας, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις, ξεπέρασαν τις προφανείς υγειονομικές και οικονομικές προκλήσεις, διακυβεύοντας αξίες όπως το κράτος δικαίου, θεμελιώδη δικαιώματα, αλλά και την ίδια τη δημοκρατία.

Ο σεβασμός αυτών των διαχρονικών μας αξιών, δεν νοείται να υπονομεύεται από τα Κράτη Μέλη και η Ελλάδα που «γέννησε» τη Δημοκρατία δε θα μπορούσε παρά να είναι πρωτοπόρος σε αυτό.

Σας καλώ λοιπόν να μην επιτρέψουμε να μπει η Δημοκρατία σε καραντίνα!” 

Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
Νικόλαος Γιαννιός 15.11.20
Μα η Δημοκρατία είναι ήδη σε καραντίνα στην χώρα μας. Εκεί την οδήγησε ο αρρωστημένος παραβατισμός του λαϊκισμού μιας αμετανόητης φασιστικής αριστεράς. Η ανοχή είναι ασφαλώς το απαύγασμα της Δημοκρατίας αλλά αυτή την οποία επιδεικνύει το Δημοκρατικό τόξο κατά της συστηματικής αμφισβήτησης αρχών και αξιών του Δημοκρατικού πολιτισμού μας οδηγεί την χώρα σε παρατεταμένη παρακμή
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.