ΑΡΘΡΑ

Ψάχνεις πλαστικό χειρουργό στη Θεσσαλονίκη; Διάβασε το άρθρο

0 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020, 22:51

Η πλαστική χειρουργική τα τελευταία χρόνια έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας, κυρίως επειδή έχει μειωθεί σημαντικά το κόστος των πλαστικών επεμβάσεων αλλά και γιατί πολλές μπορούν πλέον να γίνουν σχεδόν ή ακόμη και τελείως αναίμακτα και μάλιστα μέσα σε πολύ λίγο χρόνο. Υπάρχουν όμως ακόμη αρκετές παρανοήσεις όσον αφορά αυτόν τον κλάδο της ιατρικής και τους γιατρούς που ανήκουν σε αυτό. Μια από τις πιο χαρακτηριστικές παρανοήσεις είναι η πεποίθηση ότι οι καλύτεροι γιατροί του είδους βρίσκονται αποκλειστικά στην Αθήνα. Η πεποίθηση αυτή είναι ιδιαίτερα έντονη στη Θεσσαλονίκη.

Η σημασία του «τοπικού» γιατρού

Θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να καταλάβει καλά όποιος πρόκειται να κάνει μια τέτοια επέμβαση ότι μπορεί μεν να μην είναι ένα ζήτημα ζωής και θανάτου, αλλά δεν παύει να είναι μια χειρουργική επέμβαση, οπότε και θα πρέπει να υπάρχει άμεση επικοινωνία αλλά και συνεννόηση με τον γιατρό που θα αναλάβει την επέμβαση. Μια πλαστική επέμβαση όσο απλή και να είναι, είναι στην ουσία ένα μαραθώνιος και όχι ένας αγώνας δρόμου. Όσο απλή και να είναι η επέμβαση θα πρέπει να γίνουν κάποιες συνεδρίες με τον γιατρό τόσο κατά τη προετοιμασία και τον σχεδιασμό της επέμβασης, όσο και μετά. Είναι λοιπόν λογικό να χρειάζονται αρκετές μετακινήσεις για μια πλαστική επέμβαση, οπότε καλό θα ήταν αυτές να είναι σύντομες για να μην επέλθει κούραση η οποία μπορεί και να επηρεάσει το αποτέλεσμα της επέμβασης.

Τι γίνεται όμως με την ποιότητα των γιατρών στη Θεσσαλονίκη;

Οι γιατροί όλης της Ελλάδος είναι άρτια εκπαιδευμένοι και γενικότερα θεωρούνται από τους καλύτερους του κόσμου, γι’ αυτό και είναι τόσο περιζήτητοι στο εξωτερικό. Η Θεσσαλονίκη ως η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδος είναι πολύ λογικό να έχει πολλούς από τους καλύτερους πλαστικούς χειρουργούς της χώρας. Με απλά λόγια, αν είστε από τη Θεσσαλονίκη και θέλετε να κάνετε μια πλαστική επέμβαση, δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνετε πολλά και πολυέξοδα – και λόγω του Covid-19 ίσως κι επικίνδυνα – ταξίδια στην Αθήνα ή οποιαδήποτε άλλη πόλη. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τους ενδιαφερόμενους οι οποίοι μένουν σε πόλεις γειτονικές της Θεσσαλονίκης.

Αν θέλετε να διαπιστώσετε και ιδίοις όμμασι το πόσο καλοί είναι οι πλαστικοί χειρουργοί της Θεσσαλονίκης δεν έχετε παρά να κάνετε μια σχετική έρευνα στο διαδίκτυο και να δείτε τα ιατρεία τους, τις κριτικές των πελατών τους και φυσικά δείγματα της δουλειάς τους. Σε sites διακεκριμένων πλαστικών χειρουργών, όπως το https://drmoutsoudis.gr/ θα βρείτε τα πάντα για τον κάθε γιατρό και τη δουλειά του και θα δείτε ότι δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από τους συναδέλφους τους στην Αθήνα, οι οποίοι και συχνά
τυγχάνουν περισσότερης προβολής από τα διάφορα media.

Πώς μπορώ να βρω έναν καλό πλαστικό χειρουργό στη Θεσσαλονίκη;

Όπως είπαμε και παραπάνω, ο πιο εύκολος τρόπος για να βρείτε γιατρούς στη Θεσσαλονίκη ή οποιαδήποτε άλλη πόλη είναι η αναζήτηση στο internet. Εκεί θα βρείτε άμεσα πληροφορίες για όλους τους γιατρούς που δραστηριοποιούνται στη πόλη, προκειμένου να σχηματίσετε μια πρώτη εντύπωση για το πόσο και ποιοι γιατροί υπάρχουν στη περιοχή. Από εκεί και μετά θα πρέπει να βρείτε και αυτούς που ειδικεύονται στην επέμβαση που σας ενδιαφέρει να κάνετε – όποια και όσο απλή και να είναι αυτή – για να εξασφαλίσετε όσο το δυνατόν καλύτερο τελικό αποτέλεσμα.

Από εκεί και μετά, το επόμενο βήμα είναι να κάνετε επίσκεψη στο ιατρείο κάποιων από τους γιατρούς που θα βρείτε – γι’ αυτό άλλωστε και είναι σημαντικό να είναι κοντά σας ο πλαστικός χειρουργός σας – προκειμένου να συζητήσετε από κοντά και να δείτε αν «ταιριάζετε». Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει καλή επικοινωνία και συνεννόηση ανάμεσα στον πλαστικό και τον ασθενή, γι’ αυτό και πρέπει ΠΑΝΤΑ να υπάρχει προσωπική και τακτική επαφή τόσο πριν όσο και μετά την επέμβαση.
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.