Βούλα - Βάρη - Βουλιαγμένη - Πολιτική Προστασία: Οδηγίες για σωστή χρήση των τζακιών

0 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020, 18:56

Με αφορμή μεμονωμένα περιστατικά πυρκαγιών που παρατηρήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες από τη χρήση τζακιών στο δήμο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, το τμήμα Πολιτικής Προστασίας, ενημερώνει για τη σωστή και ασφαλή χρήση των οικιακών τζακιών.

1. Δεν χρησιμοποιούμε υγρά καύσιµα ή οινόπνευμα για να ανάψουμε φωτιά. Ως προσάναμμα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μικρά κοµµάτια ξύλου ή στερεό πετρέλαιο.

2. Δεν γεμίζουμε το τζάκι µε ξύλα πέραν του ορίου των δυνατοτήτων του και δεν ρίχνουμε ως εύλεκτη ύλη πλαστικά, ελαστικά ή υλικά που μπορεί να εκσφενδονιστούν μέσα στον χώρο (π.χ. κουκουνάρια), ούτε παλαιά ξύλινα έπιπλα ή υλικά συγκολληµένης ξυλείας (µοριοπλάκες, MDF, κόντρα πλακέ, κτλ.).

3. Σβήνουμε καλά με νερό τις στάχτες ή διαφορετικά τις συλλέγουμε σε ένα μεταλλικό δοχείο, τις αφήνουμε ένα 24ωρο να κρυώσουν και μετά τις πετάμε στον κάδο απορριμμάτων. Επίσης, απαγορεύεται η τοποθέτηση της ζεστής στάχτης, απευθείας, σε πλαστικές ή χάρτινες σακούλες. Τυχόν απόρριψη εύλεκτων υλικών στους κάδους απορριμμάτων μπορεί να αποτελέσει εστία πυρκαγιάς.

4. Δεν πετάμε τις στάχτες σε χώρους πρασίνου, πάρκα και κάδους απορριμμάτων, αν δεν έχουν γίνει οι ανωτέρω ενέργειες.

5. Ο χώρος εντός του οποίου βρίσκεται το τζάκι, πρέπει να αερίζεται ικανοποιητικά.

6. Δεν αφήνουμε παιδιά και ηλικιωμένα άτομα χωρίς επιτήρηση κοντά σε αναμµένο τζάκι.

7. Χρησιμοποιούμε πάντοτε προστατευτικό πλέγµα, εάν το τζάκι δεν διαθέτει γυάλινη πόρτα.

8. Πραγματοποιούμε τακτική συντήρηση και καθαρισμό των καμινάδων σε ετήσια βάση.

Υπενθυμίζεται πως και φέτος η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συστήνει γενικά την αποφυγή της συστηματικής χρήσης τζακιού για να μην προκαλείται ατμοσφαιρική επιβάρυνση.


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.