ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεγαλύτερη στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών ζητά ο Γιάννης Καλλιάνος

0 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020, 19:13

Με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του νοτίου τομέα της Αθήνας Γιάννης Καλλιάνος απευθυνόμενος στους υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας, Ανάπτυξης και Επενδύσων, Εργασίας, Υγείας και Παιδείας, ζητά να μάθει τα μέτρα που το κάθε ένα από τα υπουργεία λαμβάνει για την στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών και αν τα ήδη υπάρχοντα μέτρα θα εμπλουτισθούν. 

Η ερώτηση του Βουλευτή 

Πριν λίγες ημέρες γιορτάστηκε στη χώρα μας η Ημέρα Πολύτεκνης Οικογένειας. Κάθε πολύτεκνη οικογένεια αποτελεί πολύτιμο κύτταρο επιβίωσης της πατρίδας μας, είναι στρατηγικό ανάχωμα κατά της υπογεννητικότητας που πλέον οδηγεί στην αισθητή μείωση –σε λίγες μόλις δεκαετίες– του πληθυσμού της χώρας.

Οι πολύτεκνες οικογένειες αντιμετωπίζουν πλήθος από προβλήματα στην καθημερινότητά τους, προβλήματα που έχουν αυξηθεί σε αριθμό και ένταση τη δεκαετία του 2010 και η πολιτεία οφείλει να σταθεί αρωγός και υποστηρικτής τους. Η αγάπη των παιδιών προς τους γονείς αποτελεί μια καθημερινή επιβράβευση των κόπων και των προσπαθειών τους, όμως μια πολιτεία που λειτουργεί με κοινωνική ευαισθησία δεν πρέπει να επαναπαύεται μόνο σε αυτό, πρέπει η ίδια να διαθέτει μηχανισμούς επιβράβευσης.

Η διασφάλιση, η διατήρηση και η ενίσχυση όσων μέτρων πρόνοιας έχουν κατά το παρελθόν νομοθετηθεί στην οπτική της προστασίας της πολύτεκνης οικογένειας είναι απαραίτητα βήματα στο σημερινό οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον που βιώνουμε, πόσο μάλλον λαμβάνοντας υπόψη ότι η υπογεννητικότητα αποτελεί εθνικό κίνδυνο.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτώνται η κυρία και οι κύριοι Υπουργοί:

• Τι μέτρα προστασίας της πολύτεκνης οικογένειας ισχύουν στους τομείς ευθύνης τους;
• Πώς προτίθενται να παρέμβουν ώστε αυτά να εμπλουτιστούν και να ενισχυθούν;


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.