ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα μέτρα του Δήμου Αλίμου για τον κορωνοϊό

0 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020, 11:30

Έπειτα από τις Αποφάσεις των αρμόδιων αρχών (ΦΕΚ Β’ 4829/2.11.2020) για την πρόληψη διάδοσης του covid-19, ο δήμος Αλίμου ενημερώνει τους πολίτες ότι από σήμερα και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2020 ισχύουν τα ακόλουθα μέτρα στους χώρους και στις υπηρεσίες του Δήμου.

Α: ΧΩΡΟΙ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

• Παραμένουν ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΊ ΧΏΡΟΙ (κλειστά και ανοιχτά γήπεδα, κολυμβητήριο), με τις εξαιρέσεις που έχουν αναλυτικά περιγραφεί στην προηγούμενη ειδική Ανακοίνωση του Δήμου (ατομική άθληση σε δημόσιο ανοιχτό χώρο χωρίς προπονητή κ.λπ.).

• Παραμένουν ΚΛΕΙΣΤΕΣ όλες οι ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ.

• Παραμένουν κλειστά όλα τα ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ, ΑΘΛΗΤΙΚΆ ΚΑΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ του Θουκυδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού (π.χ. καλλιτεχνικά εργαστήρια κ.α.). Με ειδικές ενημερώσεις ο Θ.Ο.Π.Α.Α. θα ενημερώσει τα μέλη του για τα μαθήματα και τις δράσεις που συνεχίζονται μέσω τηλε-διασκέψεων.

• Η Δημοτική Συγκοινωνία θα λειτουργεί με μειωμένη πληρότητα 65%. Η επιβίβαση επιτρέπεται μόνο σε όποιον φοράει μάσκα.

• Αναστέλλονται όλες οι δημόσιες συγκεντρώσεις κοινού σε οποιονδήποτε χώρο του Δήμου (εσωτερικό ή εξωτερικό), αλλά και εν γένει κάθε δημόσιο και ιδιωτικό χώρο.

Β: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΑ ΕΕΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΌ

Κατ’ εξαίρεση:

- Επιτρέπεται η εξυπηρέτηση μόνον σε επείγουσες περιπτώσεις και κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού με τον αρμόδιο υπάλληλο (τηλ.: Δημαρχείο 213 200 8000, Κοινωνική Υπηρεσία 210 9853580).

- Επιτρέπεται η εξυπηρέτηση από τα ΚΕΠ, όπου μπορούν να εισέρχονται μέχρι δύο (2) άτομα ταυτόχρονα (τηλ.: ΚΕΠ Άνω Καλαμακίου 213 2149100, ΚΕΠ Κάτω Καλαμακίου 213 2024900).

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΤΙ μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Αλίμου: www.alimos.gr μπορούν να καταθέτουν ηλεκτρονικά όλα τα έγγραφα προς τον Δήμο (πρωτοκόλληση Αιτήσεων κ.λπ.) και να λαμβάνουν Πιστοποιητικά και Βεβαιώσεις επίσης ηλεκτρονικά. Oι πληρωμές οφειλών προς τον Δήμο θα γίνονται μέσω Τραπέζης (web Banking κ.λπ.) και όχι στο Ταμείο του Δήμου.

Σημειώνεται ότι κανένα από τα προληπτικά μέτρα που παίρνει το Κράτος και η Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να αποδώσει, αν οι πολίτες δεν προσέχουν οι ίδιοι τον εαυτό τους και τους οικείους τους και δεν τηρούν τα μέτρα.

Γι' αυτό και παρακαλούνται οι πολίτες, παρά την κόπωση που προκαλούν σε όλους, να τηρούνται με προσοχή τα μέτρα για την προστασία σας από την ασθένεια, ώστε να περάσει και το δεύτερο κύμα χωρίς να νοσήσετε. Ιδιαίτερα παρακαλούνται μέχρι τις 30 Νοεμβρίου να:

• Αποφεύγουν τις άσκοπες εξόδους από το σπίτι, τις άσκοπες μετακινήσεις και τον συγχρωτισμό με άλλους ανθρώπους, είτε σε ανοιχτό, είτε σε κλειστό χώρο.

• Διεκπαιρεώνουν τις υποθέσεις τους με το Δημόσιο, τις Τράπεζες και τα καταστήματα (π.χ. super market) μέσω του ίντερνετ και του τηλεφώνου, χωρίς να μεταβαίνουν οι ίδιοι σε χώρους συνάθροισης κοινού.

Ο Δήμος έχει ήδη πραγματοποιήσει και θα συνεχίσει να πραγματοποιεί τακτικές απολυμάνσεις και καθαρισμούς σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους (σχολεία, στάσεις λεωφορείων κ.α.), θα συνεχίσει να σας ενημερώνει για ό,τι προκύπτει και εν γένει να λαμβάνει κάθε δυνατό μέτρο, ώστε να αποφύγουμε όσο γίνεται περισσότερο την εξάπλωση του κορωνοϊού στην περιοχή μας.

Πριν από τις 30 Νοεμβρίου 2020 θα ακολουθήσει νεότερη Ανακοίνωση, ανάλογα με τις εξελίξεις, ελπίζοντας με θετικότερα νέα για όλους.

Για όποιον επιθυμεί να διαβάσει αναλυτικά όλο το ΦΕΚ με τα μέτρα που ισχύουν, μπορεί να το βρει στην ακόλουθη διεύθυνση: https://bit.ly/3mRWLcC

Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης εύχεται σε όλους  δύναμη, υπομονή, προσοχή και υγεία!!

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.