ΑΛΙΜΟΣ

Η υπόθεση Τσαμπαρλή και τα "συνεταιράκια" ηλέκτρισαν την ατμόσφαιρα στο Δ.Σ. Αλίμου

0 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020, 16:20

Την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Αλίμου δια ζώσης, όπου σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρξε ένταση, με αποτέλεσμα να ηλεκτρισθεί υπέρμετρα η ατμόσφαιρα.

Συγκεκριμένα, το ζήτημα της καταδίκης και σε δεύτερο βαθμό από την Δικαιοσύνη, για σοβαρά ποινικά αδικήματα, του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης και πρώην αντιδημάρχου, Νίκου Τσαμπαρλή τον οποίο κήρυξε έκπτωτο και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση με σχετική απόφασή της, πυροδότησε την κατάσταση.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν, και στον υπέρτατο βαθμό μάλιστα, όταν ακούστηκε από δ.σ. της αντιπολίτευσης, τους οποίους ο δήμαρχος αποκάλεσε "συνεταιράκια" σε μία αποστροφή του λόγου του πως, όλα αυτά που αφορούν τον έκπτωτο πλέον Ν. Τσαμπαρλή, αποτελούν "οικογενειακό του θέμα" και όχι πράξεις που αφορούν το δημόσιο βίο του. Συνεπώς, κατά τους συγκεκριμένους δ.σ. το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει καμία δουλειά να επεμβαίνει και να εμπλέκεται.

Αυτό δε, που ενόχλησε απ' ότι φάνηκε, περισσότερο τον δήμαρχο, πέρα από το γεγονός ότι δεν θέλησαν να καταδικάσουν και να πάρουν αποστάσεις από τις πράξεις του δ.σ., ήταν η προσπάθεια να ισοσταθμήσουν, τρόπο τινά, την υπόθεση της πρώην δημοτικής του συμβούλου, Μαρίας Πανούση, με αυτήν του καταδικασθέντος- και σε β' βαθμό - Ν. Τσαμπαρλή.

Όπως προαναφέρθηκε, ο Δήμαρχος, χαρακτήρισε "συνεταιράκια" τις δημοτικές παρατάξεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ [ΚΙΝΑΛ], αναφερόμενος στην αγαστή συνεργασία που έρχεται από το παρελθόν και στην κάλυψη του ενός από τον άλλο όπως είπε χαρακτηριστικά. 

Απευθυνόμενος στους δημοτικούς συμβούλους των προαναφερθέντων συνδυασμών είπε ανάμεσα και σε άλλα: "Συνεταιράκια του παλαιού καθεστώτος στον Άλιμο, τώρα θα τα ακούσετε. Λέτε ότι η υπόθεση της καταδίκης του Ν. Τσαμπαρλή, δεν αφορά το Δ.Σ. γιατί είναι "οικογενειακό του θέμα" και πάτε να την συγκρίνετε με αυτήν της κας Πανούση. Τι πράγματα είναι αυτά που μας λέτε τώρα!

Εμείς, όταν μάθαμε τι συνέβη στην περίπτωση της κας Πανούση, την αποπέμψαμε αμέσως από τον συνδυασμό μας, ενώ έρχεστε εσείς τώρα και μας μιλάτε για "οικογενειακό θέμα" του κυρίου Τσαμπαρλή, και πως αυτό δεν έχει καμία σχέση με τα ζητήματα της δημόσιας ζωής αυτής της πόλης την οποία υπηρετούμε.

Για εμάς όμως, ως Διοίκηση, ασφαλώς και έχει, γιατί εκτός από την Δικαιοσύνη που τον καταδίκασε, και σε δεύτερο βαθμό μάλιστα, τον απέπεμψε και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η οποία, ως ανώτερο όργανο της Αυτοδιοίκησης, με απόφασή της, τον κατέστησε έκπτωτο. Άρα δεν είναι οικογενειακό θέμα του κ. Τσαμπαρλή είναι θέμα που άπτεται της δημόσιας σφαίρας. Από τη στιγμή δε που δεν καταδικάζεται τις πράξεις και δεν παίρνετε αποστάσεις μοιράζεστε και σεις τον ηθικό ψόγο που ακολουθεί την ποινική καταδίκη".

  

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.