ΑΛΙΜΟΣ

Άλιμος - Τσαμήτας: Στηρίζουμε την ίδρυση του διαδημοτικού κοιμητηρίου αλλά...

0 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020, 21:46

Υποστηρίζουμε τη δημιουργία του διαδημοτικού Κοιμητηρίου που θα λύσει το πρόβλημα του Αλίμου στο χώρο του ΚΥΤ στα σύνορα Ηλιούπολης - Αργυρούπολης, αλλά θα πρέπει να λαμβάνουμε υπ' όψιν και τις ψηφισμένες αποφάσεις αφ' ενός του δημοτικού συμβουλίου της Ηλιούπολης αλλά και τις αντιρρήσεις του γειτονικού δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης, δήλωσε στο δημοτικό συμβούλιο ο αρχηγός της παράταξης  "Άλιμος Μπορούμε Καλύτερα" Βαγγέλης Τσαμήτας

Διευκρίνησε δε πως οι αντιδράσεις αυτές που εστιάζονται στην επέκταση του υπάρχοντος ΚΥΤ που μπαίνουν ως προϋπόθεση από τον ΑΔΜΗΕ για την παραχώρηση του χώρου και τα θέματα υγείας που μπορεί να προκληθούν στους περίοικους, τον προβληματίζουν. Είμαι υπέρ της δημιουργίας του κοιμητηρίου αλλά δεν θα πάω κόντρα στις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου της Ηλιούπολης, είπε. 

Χαρακτήρισε σχεδόν αδύνατον να απομακρυνθεί το ΚΥΤ από την περιοχή όπως ζητούν οι κάτοικοι και οι διοικήσεις των εκεί δήμων, είπε πως δεν υπάρχει ξεκάθαρη τοποθέτηση εκ μέρους της πολιτείας για την υπογειοποίηση των εγκαταστάσεων, αλλά στην περίπτωση που γίνει η εγκατάσταση υπόγεια δεν έχει κανένα πρόβλημα. 

Υπέρ της δημιουργίας του Κοιμητηρίου, αλλά όχι στην επέκταση του ΚΥΤ τάχθηκε ο Κώστας Χαρίτος, η  Κυριακή Καμαρινού δήλωσε πως χαίρεται που μπήκε το θέμα στη συζήτηση και πως ήταν από τους πρώτους που το είχαν θέση εξ αρχής, ενώ προβληματισμό σχετικά με την αύξηση της ισχύος του ΚΥΤ σε υπερυψηλής τάσης, εκδήλωσε και ο Δημήτρης Δόγκας

Σε ερώτηση του Θάνου Ορφανού αν υπάρχει  εξέλιξη στο συγκεκριμένο θέμα σε κυβερνητικό επίπεδο, ο δήμαρχος απάντησε ότι δεν άλλαξε τίποτα στους σχεδιασμούς της περιβαλλοντικής μελέτης του Υπουργείου. Όσα προέβλεπε αρχικά, αυτά εξακολουθούν να περιλαμβάνονται.  

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.