ΓΔ: 876,35 0,74% EUR/USD: 1,1818

ΑΛΙΜΟΣ

Λιομάζωμα: O Δήμος Αλίμου μαζεύει το "χρυσάφι" του δρόμου

0 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020, 15:39

Τα χρόνια της οικονομικής κρίσης και οι ανάγκες που γεννήθηκαν, έφεραν καινούργιες πρακτικές στις κοινωνίες. Πρακτικές που στα χρόνια της οικονομικής πλασματικής όπως αποδείχθηκε ευμάρειας, θα φάνταζαν αδιανόητες.

Μία απ' αυτές, το μάζεμα των καρπών της ελιάς που βρίσκονται φυτεμένες στα πεζοδρόμια και σε κοινόχρηστους χώρους. Τα πρώτα χρόνια της κρίσης μάλιστα αντιμετωπίστηκε και ως "αξιοθέατο" και προβλήθηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σαν αξιοπερίεργο... 

Στην πορεία του χρόνου οι δήμοι συνέχισαν αυτή την πρακτική διαθέτοντας το λάδι που μάζευαν μέσω των κοινωνικών τους παντοπωλείων αφού δυστυχώς αυτά εξακολουθούν να λειτουργούν ακόμα και σήμερα, εξυπηρετώντας τις ανάγκες εκατοντάδων συνανθρώπων μας που είναι οικονομικά αδύναμοι.

Αυτή την πρακτική ακολουθεί εδώ και χρόνια και ο δήμος Αλίμου μαζεύοντας το "χρυσάφι" του δρόμου και των κοινοχρήστων χώρων. Περίοδος λιομαζώματος και τα δέντρα είναι γεμάτα καρπούς που πλέον δεν αφήνεται απαξιωμένος να πέφτει στα πεζοδρόμια, στα πάρκα και στις πλατείες. 

Οι καρποί συλλέγονται και κατευθύνονται στο ελαιοτριβείο για την παραγωγή του λαδιού που ο δήμος θα διαθέσει δωρεάν, μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου στις αδύναμες κοινωνικές ομάδες. 

Ο Δήμος καλεί τέλος, όποιον πολίτη επιθυμεί να βοηθήσει εθελοντικά στο λιομάζωμα, να τηλεφωνήσει στο Τμήμα Πρασίνου, τηλ. 210 9810445 και 210 9810778.

Το λιομάζωμα δεν είναι μια εύκολη δουλειά αλλά η χαρά της προσφοράς είναι μεγάλη. 
Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.