ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Τ. Θεοδωρικάκος υπέγραψε την έναρξη του Κύκλου Κινητικότητας για το 2020

0 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020, 13:58

Ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, υπέγραψε εγκύκλιο με την οποία παρέχονται οδηγίες για την έναρξη του κύκλου κινητικότητας για το έτος 2020 και την εκκίνηση του α’ σταδίου της διαδικασίας, όπου οι φορείς καλούνται να υποβάλουν τα αιτήματά τους, ηλεκτρονικά, είτε για μετάταξη είτε για απόσπαση.

Κατά τη διαδικασία του α’ σταδίου και προκειμένου να καταστεί αποτελεσματική η διαδικασία, απαιτείται από τους φορείς τόσο η κατάλληλη ανάλυση των χαρακτηριστικών της προς κάλυψη θέσεως -η συμπλήρωση δηλαδή του σχετικού περιγράμματος θέσης εργασίας στο ψηφιακό οργανόγραμμα του φορέα- όσο και η αιτιολόγηση για την αναγκαιότητα των αιτημάτων για την κάλυψη θέσεων του φορέα.

Η κινητικότητα των υπαλλήλων μεταξύ των φορέων, η εσωτερική αγορά εργασίας, η οποία συνιστά ένα κρίσιμο «εργαλείο» για την ανακατανοµή του προσωπικού, βάσει των πραγματικών αναγκών, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός ολιστικού μοντέλου διαδικασιών στελέχωσης άμεσα συνδεδεμένων μεταξύ τους, που εξυπηρετεί, συνδυαστικά, τις ανάγκες του Δημοσίου και των υπαλλήλων, διασφαλίζοντας τη συνέχεια και τη συνάφεια των σχετικών αιτημάτων των φορέων.

Η διαδικασία του α’ σταδίου θα ολοκληρωθεί στις 2 Νοεμβρίου. Κατόπιν θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας, προκειμένου να αξιολογήσει τα αιτήματα των φορέων και να δημοσιοποιήσει τα εγκεκριμένα αιτήματα για την κάλυψη θέσεων και αναγκών.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.