ΑΡΘΡΑ

Αντιμετωπίζετε συχνά προβλήματα φραγής στις αποχετεύσεις σας; Όχι πια!

0 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020, 17:01

Τα προβλήματα σε βουλωμένες αποχετεύσεις όπως σιφόνια, νιπτήρες, νεροχύτες ή μπανιέρες είναι πολύ κοινά και σίγουρα ταλαιπωρούν πολλά νοικοκυριά.

Η απρόσεκτη χρήση τους, η ρίψη χαρτιών και μικροαντικειμένων καθώς και η υπερβολική χρήση χημικών ουσιών προκαλούν σε μεγάλο βαθμό την φραγή τους με πολύ δυσάρεστες συνέπειες για τους ενοίκους.

Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο, τα προβλήματα στις σωληνώσεις των κτιρίων, σε ποσοστό 90%, οφείλονται σε λάθος χρήση οπότε είναι στο χέρι μας η σωστή λειτουργία τους για απρόσκοπτη και μακρόχρονη λειτουργία.

Σε περίπτωση που χρειάζεστε απόφραξη απο επαγγελματία, καλέστε μια εξειδικευμένη αποφρακτική εταιρεία που θα προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες αποφράξεων και θα ξεβουλώσει σωστά και με ασφάλεια την αποχέτευση σας, ενώ ταυτόχρονα θα σας ενημερώσει για τους τρόπους αποφυγή παρόμοιων προβλημάτων στο μέλλον αλλά και για την γενική κατάσταση των σωληνώσεων του κτιρίου σας.

Αν πάλι δεν θέλετε να βάλετε το χέρι στην τσέπη, ακολουθήσετε τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές. Θα έχετε κάνει ένα μεγάλο βήμα προς την σωστή κατεύθυνση και την ελαχιστοποίηση των προβλημάτων σε σωληνώσεις και αποχετεύσεις ενώ παράλληλα θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

• Αποφύγετε με οποιονδήποτε τρόπο την ρίψη χαρτιών υγείας, βαμβάκι, μπατονέτες ή άλλων μικροαντικειμένων σε σιφόνια, λεκάνες, νιπτήρες κτλ.

• Αποφύγετε την ρίψη υπολειμμάτων φαγητού, λαδιού ή λίπος στον νεροχύτη.

• Τοποθετήστε όπου είναι δυνατόν, ένα πλαστικό προστατευτικό πλέγμα που κατακρατάει τροφές, τρίχες και χαρτιά.

• Χρησιμοποιείστε ξύδι, σόδα ή λεμόνι, σε συνδυασμό με βραστό νερό, για την απολύμανση των σωληνώσεων.

• Ενημερώστε όλα τα μέλη της οικογένειας για τα προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν απο τη μη ενδεδειγμένη χρήση.

• Αποφύγετε την απόφραξη ή καθαρισμό των σωληνώσεων σας με χημικά του εμπορίου, καθώς τα τελευταία καταστρέφουν τα τοιχώματα και προκαλούν ανυπολόγιστες ζημιές σε όλο το μήκος των σωληνώσεων.

• Προμηθευτείτε μια βεντούζα καθώς και μια ατσαλίνα για την απόφραξη απλών περιπτώσεων φραγής ή τον καθαρισμό σωληνώσεων απο μικροαντικείμενα που έχουν πέσει στον σωλήνα.

"Ένα γραμμάριο πρόληψης ισοδυναμεί με ένα τόνο θεραπεία" αναφέρει ένα σοφό γνωμικό και αυτό ισχύει και στην περίπτωση των φραγμένων αγωγών. Με απλές καθημερινές πράξεις και προσοχή, θα διατηρήσετε σε άριστη κατάσταση τις αποχετεύσεις του κτιρίου σας και την ηρεμία σας!
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.