ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Συμμετοχή του Δημάρχου Π. Φαλήρου στη 18η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων

0 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020, 20:37

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, συμμετείχε σήμερα σε διαδικτυακή ημερίδα στο πλαίσιο της 18ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Περιφερειών και Πόλεων (European Week of Regions and Cities), που διοργανώνεται αυτές τις ημέρες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ετήσια εκδήλωση που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες αφιερωμένη στην περιφερειακή πολιτική και η συγκεκριμένη διοργάνωση έχει εξελιχθεί σε μια ξεχωριστή συνάντηση επικοινωνίας και δικτύωσης, ενώνοντας περιφέρειες και πόλεις από όλη την Ευρώπη με αιρετούς, αυτοδιοικητικούς, εμπειρογνώμονες και ακαδημαϊκούς.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται κάθε χρόνο και εφέτος λόγω της πανδημίας COVID-19 και των σχετικών μέτρων υγείας και ασφάλειας, όλη η εκδήλωση είναι ψηφιακή.

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου μέσω της συμμετοχής του στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων επιδιώκει δικτύωση και ανταλλαγή τεχνογνωσίας, καθώς και ανάδειξη και προώθηση των δράσεών του στην Ευρώπη.

Στο πλαίσιο του #EURegionsWeek 2020, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις προτεραιότητες, τις δράσεις και τις πολιτικές της Δημοτικής Αρχής, που συνιστούν ένα σημαντικό και ουσιαστικό πλέγμα προστασίας της υγείας και της καλής κατάστασης της 3ης ηλικίας στην πόλη.Επίσης αναφέρθηκε και στα νέα προγράμματα για την 3η ηλικία που θα είναι σύντομα διαθέσιμα από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου και τα οποία με την χρήση νέων τεχνολογιών θα βοηθήσουν περαιτέρω στον μετασχηματισμό της πόλης σε πιο φιλική και ¨έξυπνη¨, για τους ηλικιωμένους αλλά και για όλους τους πολίτες.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης δέχθηκε ερωτήματα από συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη ενώ την όλη παρουσίαση συντόνισε και οργάνωσε ο σύμβουλος επί Ευρωπαϊκών προγραμμάτων του Δημάρχου, Αναστάσιος Ρεντούμης.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.