ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Δήμαρχος Π. Φαλήρου: Δεν θέλουμε άλλες καθυστερήσεις για την Αττική Ριβιέρα

0 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020, 09:54

Την ανακολουθία της κεντρικής διοίκησης που την έχει καταστήσει μέχρι σήμερα μη αξιόπιστο εταίρο, επεσήμανε ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου  Γιάννης Φωστηρόπουλος στη σύσκεψη που οργάνωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με δημάρχους του παραλιακού μετώπου,  στην οποία συμμετείχε  και ο Υφ. παρά τω Πρωθυπουργώ Α. Σκέρτσος. 

Στόχος της σύσκεψης ήταν να γίνει μία πρώτη συζήτηση και ενημέρωση των Δημάρχων σχετικά με την προοπτική λειτουργικής ενοποίησης, μέσω ενός δικτύου πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων, του αστικού τμήματος του παραλιακού μετώπου, μήκους 22 χλμ. το οποίο εκτείνεται από το ΣΕΦ μέχρι τα Αστέρια της Γλυφάδας και η προοπτική να συμμετέχουν όλοι οι δήμοι στην υλοποίηση του σχεδίου.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου σε ερώτηση του vimaonline.gr σχετικά με τα όσα ακούστηκαν και παρουσία του υφυπουργού κ. Σκέρτσου για την προοπτική υλοποίησης του συγκεκριμένου σχεδίου είπε: 

"Ήμουν ξεκάθαρος στην τοποθέτηση μου προς τον υπουργό, παρουσία του Περιφερειάρχη.

Επί της αρχής όταν σου χαρίζουν μία μελέτη την καλοδέχεσαι. Όμως το κράτος μέχρι τώρα δεν έχει αποδειχτεί αξιόπιστος και ευέλικτος εταίρος. Παράδειγμα το "Παράκτιο Μέτωπο" που διαλύθηκε (όπου συμμετείχε ως αντιπρόεδρος ο  πρώην Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου και νυν βουλευτής του Νοτίου Τομέα Δ. Χατζιδάκης) καθώς και οι πριν 16 χρόνια εξαγγελίες της τότε Υφυπουργού κ. Πετραλιά για τον παραλιακό ποδηλατόδρομο.

Είναι γνωστές εξ άλλου οι  γραφειοκρατικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλοι οι δήμοι στα τοπικά τους σχέδια για τις ακτές τα οποία πρέπει να ληφθούν υπόψη στην οποιαδήποτε μελέτη.

Ως δήμος του παραλιακού μετώπου έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε και επιθυμούμε τη συνεργασία με τους άλλους δήμους και την Περιφέρεια, διαθέτουμε ευελιξία και δε θέλουμε άλλες καθυστερήσεις γιατί η Αττική Ριβιέρα είναι υπόθεση όλων μας".

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Πειραιά Γ. Μώραλης, Μοσχάτου-Ταύρου Α. Ευθυμίου, Καλλιθέας Δ. Κάρναβος, Π. Φαλήρου Ι. Φωστηρόπουλος, Αλίμου Α. Κονδύλης, Ελληνικού-Αργυρούπολης Γ. Κωνσταντάτος. Τον Δήμαρχο Γλυφάδας Γ. Παπανικολάου, εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Ζ. Σωκράτης και τον Δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γ. Κωνσταντέλλο, ο Αντιδήμαρχος Β. Παπαμιχαήλ.Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.