ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Την αποκαθήλωση της επιγραφής της Χρυσής Αυγής ζητά ο "Πειραιάς για Όλους"

0 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020, 08:27

Το κατέβασμα ενός πανό που βρίσκεται πάνω στην πλατεία Κοραή και σε σημείο που φαίνεται από παντού, ζητά  η παράταξη "Πειραιάς για Όλους". Πρόκειται για το πανό της Χρυσής Αυγής σε διπλανό κτίριο του δημαρχείου Πειραιά.

Με επιστολή προς τον Γιάννη Μώραλη, δήμαρχο Πειραιά και την Κυριακή Μπουρδάκου, εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο Δημοτικής Αστυνομίας, ο "Πειραιάς για όλους" σημειώνει πως μετά την ιστορική απόφαση του δικαστηρίου το πανό της ναζιστικής οργάνωσης θα πρέπει να αφαιρεθεί. «Η ύπαρξη του πανό συνιστά ακραία προβολή εγκλημάτων και εκθειάζει δημόσια την ήδη καταδικασμένη εγκληματική οργάνωση» τονίζεται.

OΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς:
1- ΔήμαρχοΠειραιά κ. Γιάννη Μώραλη
2- Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Δημοτικής Αστυνομίας
κα Κυριακή Μπουρδάκου

Κοινοποίηση:
- Αστυνομικό Διευθυντή Πειραιά,
Ταξίαρχο κ. Πρωτοσίλαο Κωστάζο

ΘΕΜΑ: Αφαίρεση επιγραφής εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσής Αυγής»

Αξιότιμε Δήμαρχε, αξιότιμη κα Μπουρδάκου,

Μετά την ιστορική απόφαση του δικαστηρίου στις 07.10.2020, σύμφωνα με την οποία η «Χρυσή Αυγή» αποτελεί εγκληματική οργάνωση, επανερχόμαστε στο θέμα της απομάκρυνσης του μεγάλου πανό με τα ναζιστικά, αποκρουστικά σύμβολα της οργάνωσης, αναρτημένο σε όψη κτιρίου στην κεντρική πλατεία της πόλης, απέναντι από το Δημαρχείο -σε άμεση οπτική επαφή από το γραφείο του δημάρχου και την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου- και δίπλα στην Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά.

Στο πλαίσιο της αρμοδιότητά σας, είχατε από καιρού και συνεχίζετε να έχετε τη δυνατότητα να επιβάλλετε την απομάκρυνση του. Για αυτό σας ζητάμε να μεριμνήσετε άμεσα για την αφαίρεση της επιγραφής στη βάση του νόμου 2046/2001, κεφ. Α’ (περί υπαίθριων διαφημίσεων), άρθρο 9 (https://www.e-nomothesia.gr/kat-diaphemistikes-epigraphes-diaphemise/n-2946-2001.html).

Ταυτόχρονα, όμως, με τη δικαστική απόφαση η ύπαρξη του πανό συνιστά ακραία προβολή εγκλημάτων και εκθειάζει δημόσια την ήδη καταδικασμένη εγκληματική οργάνωση. Για λόγους δε ιστορικούς σας θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τις μαρτυρίες που δέχθηκε η δικαιοσύνη, σε αυτά τα γραφεία οργανώθηκαν οι συμμορίες-τάγματα εφόδου που απλώθηκαν σε όλη την περιφερειακή ενότητα Πειραιά.

Είναι προσβολή για τον δημοκρατικό Πειραιά και τους πολίτες του να αντικρίζουν καθημερινά σύμβολα του μίσους, του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας, απόλυτα ξένα προς την πολιτισμική, αγωνιστική-αντιστασιακή κληρονομιά της πόλης μας, αλλά και προς τα δικά μας προτάγματα∙ της αλληλεγγύης και της κοινωνικής ισότητας.

Για αυτό σας ζητάμε, ως Δήμος Πειραιά και σε συνεργασία με όποια αρχή απαιτείται (εισαγγελία, ΕΛΑΣ) να προχωρήσετε άμεσα στην αποξήλωση της πινακίδας από την πλατεία Κοραή.

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να εξασφαλίσετε μέσω του ιδιοκτήτη των γραφείων πρόσβαση στον όροφο, και προκειμένου να μην αποτελέσει αυτό αφορμή για καθυστέρηση, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε τηλεσκοπικό γερανό. Το κόστος ενοικίασης για τον λίγο χρόνο που χρειάζεται, είναι ανεκτό για τα οικονομικά του Δήμου μας.

Με εκτίμηση,
οι Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι
της δημοτικής παράταξης «Πειραιάς για όλους»
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.