ΑΡΘΡΑ

Κυρία μου

0 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020, 08:14

«Παύλο, τα κατάφερες» σας είδα μ' ανοιχτά τα χέρια ψηλά να τον κοιτάτε. Σεις, αντί αυτού στη γη σαν ένα. Ομοούσιοι και αδιαίρετοι. Αν η φωνή μπορούσε να φτάσει ουρανό: «Παύλο, να χαίρεσαι τη μάνα σου». Κοντά σε σας νίκησε, βροντοφωνάξαμε, η Δημοκρατία, αλλά αυτομάτως, τι στυγνός αυτοματισμός, ξεπετάχτηκαν παιδιά να καίνε...

Κυρία μου, αν η φωνή μπορούσε να φτάσει ουρανό θα ήθελα να του φωνάξω: «Παλικάρι μου να χαίρεσαι τη μαμά σου!». Πώς αντέξατε κυρία μου; Επτά χρόνια. Τόσα θέλει η βραδυκίνητη δημοκρατία μας να αποδώσει δικαιοσύνη. Τόσα και για να χρονοτριβούν πολιτικάντες που ξεμύτισαν σήμερα. Και ‘σεις; Τόσα χρόνια, επτά, έπρεπε όρθια να τους αντιμετωπίζετε. Να τους ακούτε, να τους βλέπετε, να τους νοιώθετε έξω, δίπλα, την ανάσα τους, το περπάτημά τους, τη συνέχιση της ζωής τους. Πώς δεν έγινε θρύψαλα η καρδιά να σας προδώσει; Πώς στέκονταν οι φλέβες, το αίμα, τα νεύρα μέσα στο σώμα σας; Πώς παρήγαγε το μυαλό σκέψεις, ειρμό, λογική και μέτρο. Πώς πήγαιναν τα πόδια; Θηρίο. Ξεφύγατε από τα ανθρώπινα.

Κυρία μου. Για το μέχρι τώρα και το μέχρι αιώνια σας τιμώ. Για το από σήμερα το βράδυ, ακόμα πιο πολύ σας κλαίω. Μέχρι σήμερα, ένας ιερός σκοπός, ένας στόχος. Η καταδικαστική απόφαση. Επετεύχθη. Να τη ζήσετε μέχρι το μεδούλι. Άραγε στραγγίζει ο θυμός; Κι όταν στραγγίζει; Μένει μόνο ο πόνος; Πόνος καθαρός; Ξέρω ότι στ΄απόνερα πνίγεται ο άνθρωπος. Μα στην απώλεια παιδιού φτάνει ποτέ η ψυχή σε απόνερα; Μάγδα Φύσσα: Παύλο, γιε μου, τα κατάφερες! Πατήστε εδώ «Παύλο τα κατάφερες» σας είδα μ’ ανοιχτά τα χέρια ψηλά να τον κοιτάτε. Σεις, αντί αυτού στη γη σαν ένα. Ομοούσιοι και αδιαίρετοι.

Αν η φωνή μπορούσε να φτάσει ουρανό «Παύλο να χαίρεσαι τη μάνα σου». Κοντά σε σας, νίκησε βροντοφωνάξαμε η Δημοκρατία και αυτομάτως, τι στυγνός αυτοματισμός, ξεπετάχτηκαν παιδιά να καίνε. «Οι γνωστοί μπαχαλάκηδες» τους ανήγγειλαν τα μέσα. «Εντάξει! Μερικούς κάδους μόνο κάψανε». Συνηθισμένα πράγματα. Βαρετά προβλέψιμα. Ξεχαρμανιάστε παιδάκια! Νίκησε η Δημοκρατία; Τα χωράφια της ανοχής είναι τα πιο γόνιμα για φασιασταριών σπορά. Η ανοχή έστρωσε το χαλί για τη Χρυσή Αυγή. Ωστόσο Κυρία μου, αυτά είναι δουλειά της πολιτείας. Σεις, στο ακέραιο το καθήκον σας. Χρέος ψυχής σε ψυχή. Με βαθιά εκτίμηση και σεβασμό. Ξεκουραστείτε. Μπορείτε;

Πηγή: Protagon.gr 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.