ΓΔ: 876,35 0,74% EUR/USD: 1,1820

ΓΛΥΦΑΔΑ

Ο Β. Σπανάκης ζητά να απομακρυνθούν οι παράνομες κεραίες κινητής τηλεφωνίας από τη Γλυφάδα

0 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020, 18:53

Την άμεση απομάκρυνση των παράνομων κεραιών κινητής τηλεφωνίας από τον Δήμο Γλυφάδας ζητάει ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Νότιο τομέα της Αθήνας Βασίλης-Πέτρος Σπανάκης με Αναφορά που υπέβαλε σήμερα στη Βουλή προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Εσωτερικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υποδομών & Μεταφορών.

Ο κ. Σπανάκης κατέθεσε «το από 2/10/2020 Ομόφωνο Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γλυφάδας, με το οποίο δηλώνεται η βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου για την απομάκρυνση των παράνομων κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Στο Ψήφισμα, αναφέρονται οι προσπάθειες που διαχρονικά έχουν πραγματοποιηθεί από τον Δήμο Γλυφάδας για την απομάκρυνση όλων των κεραιών κινητής τηλεφωνίας που έχουν τοποθετηθεί αυθαίρετα και παράνομα και τονίζεται πως «η Δημόσια Υγεία είναι αδιαπραγμάτευτο αγαθό».

Ο Βουλευτής του Νότιου τομέα της Αθήνας τονίζει ότι «το θέμα της τοποθέτησης των κεραιών κινητής τηλεφωνίας εντός κατοικημένων περιοχών, απασχολεί συχνά κατοίκους και φορείς καθώς υπάρχουν ζητήματα ασφάλειας και προστασίας της υγείας από την έκθεση στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Τα κυριότερα ζητήματα που προκύπτουν κατά την τοποθέτηση κάποιας κεραίας κινητής τηλεφωνίας είναι: αν έχει άδεια από την Ε.Ε.Τ.Τ., αν πληρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι, αν τηρούνται τα όρια ασφαλούς έκθεσης του κοινού στην ηλεκτρονική ακτινοβολία, αν τηρούνται οι αποστάσεις που ορίζει η νομοθεσία για την τοποθέτηση κοντά σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, νοσοκομεία και γηροκομεία» και απευθυνόμενος στους Υπουργούς καταλήγει:

«Παρακαλώ για τις άμεσες δικές σας ενέργειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας για την επίλυση του ανωτέρω ζητήματος».


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.