error: -2147217833
source: Microsoft OLE DB Provider for SQL Server
description: Arithmetic overflow error converting IDENTITY to data type int.

ΑΡΘΡΑ

Ιδιαίτερα μαθήματα: Τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε

0 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020, 18:25

Το να μαθαίνει κανείς καινούργια πράγματα είναι μια από τις πιο μοναδικές χαρές της ζωής. Είτε μιλάμε για μαθητές – μικρούς ή μεγάλους – που μαθαίνουν τον κόσμο μέσα από αυτά που μαθαίνουν στο σχολείο και στο σπίτι τους είτε για ενήλικες που αποκτούν νέες γνώσεις και δεξιότητες που θα κάνουν τη δουλειά τους πιο εύκολη και τη ζωή τους πιο ευχάριστη, η μάθηση εξελίσσει το άτομο και το βοηθάει να γίνεται καλύτερο. Ο καλύτερος τρόπος για να μάθει κάποιος οτιδήποτε, είναι να το μάθει με τον τρόπο που ταιριάζει αποκλειστικά και μόνο σε αυτόν, αφού κάθε άνθρωπος, ασχέτως ηλικίας, μαθαίνει διαφορετικά από τους άλλους. Μόνο τα ιδιαίτερα μαθήματα μπορούν να προσφέρουν αυτή την εξατομικευμένη διαδικασία μάθησης.

Σε ένα ιδιαίτερο μάθημα υπάρχει μόνο ένας μαθητής στη τάξη, οπότε ο δάσκαλος επικεντρώνεται αποκλειστικά και μόνο σε αυτόν και – ιδανικά – προσαρμόζει το μάθημα στις ανάγκες, τους στόχους και τις ιδιαιτερότητες του. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι τα ιδιαίτερα μαθήματα είναι η ιδανική λύση για όποιον θέλει να μάθει κάτι εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά. Το να ξεκινήσει όμως κανείς ιδιαίτερα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ας δούμε τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε.

Μην επιλέξετε τον πρώτο τυχόντα

Πολλοί πιστεύουν ότι αυτό που κάνει ξεχωριστά τα ιδιαίτερα είναι η διαδικασία και όχι ο καθηγητής. Αυτό φυσικά δεν ισχύει. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε ότι όλοι οι καθηγητές είναι ίδιοι, άσχετα από το πόση εμπειρία έχουν. Μπορεί ο καλύτερος καθηγητής απλά να μην ταιριάζει με τον μαθητή και το στιλ μάθησης του και να μην μπορεί ή να μη θέλει να προσαρμοστεί σε αυτό. Καλό είναι λοιπόν να μιλήσετε με έναν καθηγητή πριν να τον προσλάβετε και να τον περάσετε από μια μικρή συνέντευξη για να δείτε αν ταιριάζετε ή αν ταιριάζει με το παιδί σας.

Μη δίνετε μεγάλη σημασία σε προσωπικές συστάσεις

Σε συνέχεια των παραπάνω, εννοείται ότι επειδή ένας καθηγητής αποδείχθηκε καλός για έναν γείτονα ή φίλο σας αυτό δε σημαίνει ότι θα είναι και ο κατάλληλος για σας. Ακόμη και αν εμπιστεύεστε πολύ το άτομο που θα σας κάνει τη σύσταση και «πίνει νερό στο όνομα» του προτεινόμενου καθηγητή, θα πρέπει πάλι να αποκτήσετε μια προσωπική άποψη γι’ αυτόν μέσω μιας μικρής συνέντευξης ή ακόμη κι ενός δοκιμαστικού μαθήματος. Στο www.ediaitera.gr θα βρείτε πληθώρα καθηγητών, όπου μπορείτε να μελετήσετε με την ησυχία σας το προφίλ τους, να δείτε πληροφορίες σχετικά με την εκπαίδευσή τους και την εμπειρία τους και εν συνεχεία να έρθετε σε επαφή μαζί τους για ένα δοκιμαστικό μάθημα.

Μη κάνετε παζάρια

Τα ιδιαίτερα μαθήματα είναι μια «υπηρεσία πολυτελείας» με το σκεπτικό ότι μπορείτε να μάθετε πράγματα και αλλιώς αλλά με λιγότερο αποτελεσματικό τρόπο. Το να απολαμβάνετε εξατομικευμένες υπηρεσίες εκπαίδευσης από ένα ειδικευμένο και καταρτισμένο άτομο είναι κάτι που δεν είναι – και δεν πρέπει να είναι – φθηνό. Ο κάθε καθηγητής είναι ένας άρτια εκπαιδευμένος επαγγελματίας και είναι λογικό να πουλάει τον χρόνο και τις γνώσεις του στη τιμή που αυτός κρίνει δίκαιη. Η εκπαίδευση δεν είναι εμπόρευμα και η αξία της είναι πολύ μεγαλύτερη από κάποιο υλικό αγαθό γι’ αυτό είναι δύσκολο να καθοριστεί. Αν η τιμή ενός καθηγητή σας φαίνεται υψηλή, ίσως να ήταν πιο συνετό να του το πείτε και να δείτε αν ο ίδιος θα φροντίσει να τη ρίξει λίγο.

Συμφωνείστε εξ αρχής τι θα περιλαμβάνει η τιμή

Η μάθηση δεν είναι απλή υπόθεση. Η διαδικασία της διδασκαλίας – ειδικά όταν αυτή είναι εξατομικευμένη – βασίζεται πάντα και στο εκπαιδευτικό υλικό. Ένα εγχειρίδιο είναι μια καλή αφετηρία αλλά δεν είναι το μόνο πράγμα που θα χρειαστεί ένας μαθητής στο ταξίδι της μάθησης του. Φωτοτυπίες, εκτυπώσεις και άλλα βοηθήματα παίζουν σημαντικό ρόλο στη σύγχρονη μαθησιακή διαδικασία και χρησιμοποιούνται κατά κόρον. Πριν λοιπόν ξεκινήσετε ένα ιδιαίτερο, θα πρέπει να ξεκαθαρίσετε ποιος θα αναλάβει το κόστος για τα εν λόγω βοηθήματα. Κάποιοι καθηγητές περιλαμβάνουν το κόστος στη τιμή που λένε στους μαθητές, ενώ άλλοι θεωρούν ότι τα κόστη αυτά πρέπει να βαραίνουν τον μαθητή. Είναι καλό λοιπόν να λυθεί αυτό το θέμα από την αρχή για να αποφευχθούν παρεξηγήσεις και δυσάρεστες καταστάσεις.
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.