ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τι έδειξαν οι έλεγχοι της Τροχαίας στα σχολικά λεωφορεία

0 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020, 14:06

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, για τη διασφάλιση αυξημένου επιπέδου Οδικής Ασφάλειας κατά τη μεταφορά μαθητών από και προς σχολικά συγκροτήματα, πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου & Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.), πρωινές και μεσημβρινές ώρες της 30-9-2020, ειδική εξόρμηση, κατά τη διάρκεια της οποίας ελέγχθηκαν -225- οχήματα μεταφοράς μαθητών και βεβαιώθηκαν συνολικά -119- παραβάσεις και αναλυτικά:

➢ -107-για παραβίαση της νομοθεσίας περί τοποθέτησης και λειτουργίας ταχογράφου,
➢ -1- παράβαση για μη χρήση προστατευτικής μάσκας από οδηγό και
➢ -11-παραβάσειςγια υποκλοπή μεταφορικού έργου από Ι.Χ.Ε. αυτ/τα (τύπου VAN) και μη τήρηση προϋποθέσεων εκμίσθωσης Ι.Χ.Ε. αυτ/των με οδηγό.

Συγκεκριμένα, κατά τη διενέργεια των τροχονομικών ελέγχων, εντοπίσθηκαν -11- Ι.Χ.Ε. αυτ/τα (τύπου VAN), με τα οποία διαπιστώθηκε ότι διενεργείτο μεταφορά μαθητών προς σχολικά συγκροτήματα.

Σε βάρος των οδηγών και των ιδιοκτητών των ανωτέρω οχημάτων, επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα, για παραβίαση των διατάξεων περί διενέργειας επιβατικών μεταφορών με κόμιστρο οι οποίες έχουν ανατεθεί σε άλλο φορέα.

Επιπρόσθετα σε κάθε οδηγό βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο και αφαιρέθηκαν τα στοιχεία κυκλοφορίας (πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας) του κάθε οχήματος, για μη τήρηση των προϋποθέσεων εκμίσθωσης Ι.Χ.Ε. αυτ/των με οδηγό.

Οι τροχονομικοί έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία, θα συνεχισθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.