ΓΔ: 876,35 0,74% EUR/USD: 1,1822

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση Κυρανάκη για ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στα Νότια

0 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020, 19:09

Να ενημερωθεί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τις πρόσφατες τοποθετήσεις των Αστυφυλάκων στις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Νοτιοανατολικής Αττικής, ζήτησε με ερώτησή του στη Βουλή ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επικαλέστηκε τα επίσημα στοιχεία για την κατανομή νεοεξερχόμενων Αστυφυλάκων σε Αστυνομικές Διευθύνσεις της Αττικής, σύμφωνα με τα οποία η Διεύθυνση Νοτιοανατολικής Αττικής ενισχύθηκε με μόλις 6 Αστυφύλακες σε σύνολο 256.

“Αυτή είναι μακράν η μικρότερη ενίσχυση από τις 7 Διευθύνσεις, με ποσοστό 2,3%”, σημείωσε.

Στην ερώτησή του, ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης ζήτησε να πληροφορηθεί εάν υπάρχει συγκεκριμένος προγραμματισμός εκ μέρους της κυβέρνησης ώστε να ενισχυθεί το δυναμικό των υπηρεσιών Νοτιοανατολικής Αττικής ή να διακοπούν οι αποσπάσεις των αστυνομικών που υπηρετούν στην περιοχή, σε τμήματα εκτός των γεωγραφικών ορίων της.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

Προς Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: “Στελέχωση Αστυνομικών Υπηρεσιών Ν/Α Αττικής”

Με βάση τα επίσημα στοιχεία για την κατανομή νεοεξερχόμενων Αστυφυλάκων σε Αστυνομικές Διευθύνσεις της Αττικής, η Διεύθυνση Ν/Α Αττικής ενισχύθηκε με μόλις 6 Αστυφύλακες σε σύνολο 256. Αυτή είναι μακράν η μικρότερη ενίσχυση από τις 7 Διευθύνσεις, με ποσοστό 2,3%.

Αναλυτικά η κατανομή έχει ως εξής:

● Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών (75)
● Διεύθυνση Αστυνομίας Πειραιά (30)
● Διεύθυνση Αστυνομίας Βορ/κης Αττικής (25)
● Διεύθυνση Αστυνομίας Νοτ/κής (6)
● Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής (30)
● Διεύθυνση Αστ/κων Επιχειρήσεων Αττικής (45)
● Διεύθυνση Μεταγωγών - Δικαστ. Αττικής (45)

Κατόπιν πρωτοβουλίας της Ανεξάρτητης Αδέσμευτης Συνεργασίας Αστυνομικών (ΑΝ.Α.ΣΑ) με σκοπό να καλυφθούν οι ανάγκες των τμημάτων και να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία τους, κατετέθη υπόμνημα για άμεση διακοπή των αποσπάσεων στις εκτός ορίων της Ν/Α Αττικής περιοχές και ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης με περισσότερο προσωπικό.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Υπάρχει συγκεκριμένος προγραμματισμός εκ μέρους της κυβέρνησης ώστε να ενισχυθεί το δυναμικό των υπηρεσιών Ν/Α Αττικής ή να διακοπούν οι αποσπάσεις των αστυνομικών που υπηρετούν στην περιοχή, σε τμήματα εκτός των γεωγραφικών ορίων της;

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.