ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

«Η Τέχνη να βλέπεις, ν’ ακούς, να μοιράζεσαι, να δέχεσαι κι εν τέλει ν’ αλλάζεις!»

0 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020, 12:40
Εκδήλωση για τη λήξη του προγράμματος στον Πολυχώρο του Δημαρχείου Π. Φαλήρου

O Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων ΑΛΜΑ πραγματοποίησε στην αίθουσα του Πολυχώρου του Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου εκδήλωση για τη λήξη του Προγράμματος «Η Τέχνη να βλέπεις, ν’ ακούς, να μοιράζεσαι, να δέχεσαι κι εν τέλει ν’ αλλάζεις!!!» που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το 3ο ΓΕΛ Παλαιού Φαλήρου, υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με περιορισμένο αριθμό καλεσμένων και τηρήθηκαν όλοι οι κανόνες που επιβάλλουν τα νέα υγειονομικά δεδομένα και τα μέτρα ατομικής προστασίας για την αποφυγή εξάπλωσης της πανδημίας της νόσου COVID-19.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων του συλλόγου ΑΛΜΑ για την ευαισθητοποίηση της κοινότητας για τα άτομα με αναπηρία με σκοπό να αναδείξει το πώς η βιωματική σχέση μέσω της τέχνης μεταλλάσσει την οπτική των μαθητών στην αποδοχή της διαφορετικότητας και πώς από την φαινομενική «ανικανότητα», μέσω της τέχνης ανακαλύπτουμε την ικανότητα.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 15 μαθητές λυκείου και 8 νέοι με νοητική υστέρηση και διαταραχές αυτιστικού φάσματος. Πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του σχολείου 15 δίωρες συναντήσεις μετά τη λήξη του σχολικού ωραρίου, στις οποίες οι νέοι μέσα από την τέχνη βρήκαν τρόπους επικοινωνίας και συνεύρεσης ανακαλύπτοντας τη δύναμη και τη μαγεία του να είσαι διαφορετικός!

Tην εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: η κ. Ζωή Ράπτη, Υφυπουργός Ψυχικής Υγείας, ο κ. Γιάννης Φωστηρόπουλος, Δήμαρχος Παλ. Φαλήρου, ο κ. Γιάννης Αρκουμάνης, Αντιδήμαρχος Πρόνοιας Δήμου Παλ. Φαλήρου, η κ. Τσίγκα, Δ/ντρια 3ου ΓΕΛ Π. Φαλήρου, η κ. Χριστίνα Παναγιωτάκου, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Ιδρύματος Ωνάση, η κ. Μαίρη Τρύφων, Δημ. Σύμβουλος Δήμου Παλαιού Φαλήρου και διευθύντρια του 9ου Νηπιαγωγείου Π. Φαλήρου και η κ. Μαίρη Μπαρούνη, Πρόεδρος Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Παλ. Φαλήρου.
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.