ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Πρόσφυγες και μετανάστες στο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ - Φωστηρόπουλος: Να τηρηθούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας

0 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020, 15:32

Χωρίς καμία ενημέρωση από την κεντρική διοίκηση προς τη δημοτική αρχή Παλαού Φαλήρου μεταφέρθηκαν χθες το βράδυ, εν όψει των έντονων καιρικών φαινομένων,  από τη δομή προσφύγων και μεταναστών της Μαλακάσας 800 άτομα περίπου τα οποία θα φιλοξενηθούν στο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ, σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι τη Δευτέρα. 

Ο Δήμος μετά από αυτή την αιφνίδια εξέλιξη ζητά από όλους τους αρμόδιους φορείς να τηρηθούν όλοι οι απαραίτητοι κανόνες για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και ασφάλειας τόσο των ίδιων των προσφύγων και μεταναστών όσο και της τοπικής κοινωνίας.  

Από την υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου έχουν τοποθετηθεί οι απαραίτητοι κάδοι για τη συλλογή των απορριμμάτων ενώ από τον δήμαρχο Γιάννη Φωστηρόπουλο η γενικότερη επίβλεψη έχει ανατεθεί στον αντιδήμαρχο Αλέξανδρο Πανταζή

Να θυμίσουμε πως και το Σεπτέμβριο του 2015, στο συγκεκριμένο στάδιο είχαν και πάλι φιλοξενηθεί πρόσφυγες και μετανάστες.  

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου με ανακοίνωσή του επισημαίνει τα εξής: 

Η θέση του Δήμου Π. Φαλήρου για την ολιγοήμερη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών στο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ, λόγω της κακοκαιρίας

Γιάννης Φωστηρόπουλος: «Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που απαιτούνται »Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, παρότι δεν είχε ενημερωθεί έγκαιρα για το θέμα της προσωρινής μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών, ενόψει της επικείμενης κακοκαιρίας, στο γήπεδο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ, που αποτελεί ιδιοκτησία της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Α.Ε., είναι σε επαφή με τις αρμόδιες αρχές, προκειμένου αφενός να διασφαλιστούν και να τηρηθούν όλοι οι απαραίτητοι κανόνες υγιεινής και προστασίας της δημόσιας υγείας, τόσο για τους ίδιους τους φιλοξενούμενους όσο και για την ευρύτερη περιοχή και αφετέρου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα από την ΕΛ.ΑΣ. και το Πυροσβεστικό Σώμα για την προστασία τους και την περιφρούρηση του χώρου κατά την διάρκεια της φιλοξενίας τους.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι η Δημοτική Αρχή έκανε ειδική αναφορά σε όλα τα επίπεδα, για την ανάγκη ελέγχου των εισερχομένων για κορωνοϊό , λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου covid 19, που παρατηρείται στην Αττική.

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, σε συνεννόηση με το αρμόδιο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου, συναισθανόμενος την δύσκολη κατάσταση των συγκεκριμένων ανθρώπων, θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, προκειμένου να τους στηρίξει κατά την διάρκεια της ολιγοήμερης παραμονής τους, όπως άλλωστε το είχε πράξει και στο παρελθόν.

Παράλληλα, η υπηρεσία καθαριότητας έχει ήδη τοποθετήσει επιπλέον κάδους περισυλλογής στον χώρο, ενώ ορίστηκε και συντονιστής από τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου για τα θέματα αρμοδιότητάς του.

Για το θέμα, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. Δημήτρη Παπαστεργίου, τονίζοντας ότι εφόσον για την συγκεκριμένη μετακίνηση υπήρχε έγκαιρη ενημέρωση, προφανώς και θα επιτυγχάνετο καλύτερος συντονισμός.
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.