ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

Οι τεράστιες μάσκες που μοιράστηκαν στα σχολεία και το παράδειγμα του δήμου Ελληνικού

0 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020, 22:16

Σάλος έχει δημιουργηθεί για τις υπερμεγέθεις μάσκες που μοιράστηκαν από την ΚΕΔΕ στους μαθητές σήμερα στα σχολεία με αποτέλεσμα το διαδίκτυο να κατακλυστεί από φωτογραφίες με παιδιά με τις μάσκες να καλύπτουν σχεδόν όλο το κεφάλι τους...

Αναλαμβάνοντας την ευθύνη, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας , σημειώνει ότι δόθηκαν λάθος προδιαγραφές  των διαστάσεων στο σχετικό διαγωνισμό, που διενεργήθηκε από την ΚΕΔΕ, με αποτέλεσμα να εκληφθεί ως διάσταση της μάσκας, η διάσταση του υφάσματος πριν ραφτεί στο τελικό προϊόν.  

Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε:

«Στο πλαίσιο της διαδικασίας επανέναρξης της σχολικής χρονιάς και της ασφαλούς ένταξης των μαθητών στη σχολική κοινότητα, οι αρμόδιες Επιτροπές που δίνουν καθημερινά την επιστημονική στήριξη για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, μεταξύ άλλων, συνέστησαν τις διαστάσεις για τις μάσκες των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Οι διαστάσεις είναι σύμφωνες με τις αντίστοιχες διεθνείς προδιαγραφές. Πλην όμως, αφορούσαν στο μέγεθος του υφάσματος πριν από τη συρραφή του και όχι το τελικό μέγεθος των δύο τύπων μασκών.

Η διατύπωση της συγκεκριμένης διάκρισης μεταξύ αρχικής και τελικής διάστασης δεν ήταν σαφής, με αποτέλεσμα αριθμός από τις μάσκες που διανεμήθηκαν να έχει μέγεθος μεγαλύτερο του ενδεδειγμένου.

Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας επαναδιατύπωσε ευκρινώς τις σωστές προδιαγραφές και θα τις αποστείλει εκ νέου στην ΚΕΔΕ, που είναι αρμόδια για το διαγωνισμό της προμήθειάς τους, ώστε οι μάσκες που θα διανεμηθούν στη συνέχεια να έχουν το σωστό μέγεθος».


Στην αντίπερα όχθη ελάχιστοι δήμοι στην χώρα είχαν προνοήσει να προμηθευτούν μάσκες με ιδίους πόρους προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν καθυστερήσεις και αστοχίες.

Ανάμεσά τους και ο δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης με τον δήμαρχο Γιάννη Κωνσταντάτο, ο οποίος έγκαιρα από τις αρχές Αυγούστου, πριν ακόμα από τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης προνόησαν να παραγγείλουν υψηλών προδιαγραφών μάσκες που καλύπτουν όχι μόνο όλες τις προδιαγραφές του ΕΟΔΥ, αλλά διατίθενται στους μαθητές σε 3 διαφορετικά χρώματα και διαστάσεις, ώστε να ταιριάζουν στα πρόσωπα των παιδιών ανάλογα με την ηλικία τους. 

Η κίνηση αυτή απέσπασε δεκάδες θετικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσεις από γονείς ενώ δεν έλλειψαν και οι συγκρίσεις με τις μάσκες που δόθηκαν από την ΚΕΔΕ.Το πάρτυ που στήθηκε στο διαδίκτυο για τις μάσκες που μοιράστηκαν από την ΚΕΔE:

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.