ΒΟΥΛΑ

Με φράση του Καζαντζάκη το μήνυμα του Δημάρχου Γρ. Κωνσταντέλλου για τη νέα σχολική χρονιά

0 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020, 10:01
Με τη φράση του Καζαντζάκη "να αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γη", ο Δήμαρχος καλωσορίζει τους μαθητές στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Για την πρώτη ημέρα στο σχολείο και τη νέα σχολική χρονιά ο Δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, απηύθυνε μήνυμα στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς και ιδιαίτερα στα παιδιά.

Το μήνυμα του Δημάρχου 

Αγαπητοί μαθητές, αγαπητοί εκπαιδευτικοί, αγαπητοί γονείς,

Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Το πρώτο κουδούνι φέτος μας βρίσκει πολύ διαφορετικά από τα προηγούμενα χρόνια.

Η επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί μας επιβάλλει να τηρήσουμε κάποια μέτρα ώστε να είμαστε υγιείς και να επιτύχουμε τους στόχους μας.

Γι’ αυτό δεν μπορέσαμε, όσο κι αν το επιθυμούσαμε,να είμαστε κοντά σας σήμερα στο άνοιγμα του σχολείου.
Το σχολείο είναι αναπόσπαστο κομμάτι του κοινωνικού συνόλου που σας οδηγεί στα μονοπάτια της γνώσης, σας στηρίζει και σας εμπνέει, ώστε να αποκτήσετε πνεύμα υπευθυνότητας συνεργασίας και αλληλεγγύης.

Ξεχωριστό καλωσόρισμα θέλω να στείλω στους μαθητές και μαθήτριες της Α’ τάξης όλων των βαθμίδων, που ανυπομονούν για το νέο ταξίδι της γνώσης.

Να είναι βέβαιοι πως οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, αλλά και οι συμμαθητές και συμμαθήτριες θα γίνουν η δεύτερη μεγάλη οικογένεια.

Επίσης, απευθύνω τις θερμότερες ευχές μου σε όλους τους εκπαιδευτικούς για μια δημιουργική χρονιά. Είναι γεγονός πως φέτος καλούνται να υλοποιήσουν το έργο τους με πολλές αντιξοότητες, αλλά είμαι σίγουρος πως θα εργασθούν όπως πάντα με υψηλό το αίσθημα ευθύνης και των ηθικών αξιών που τους διακρίνουν.

Ευχές για καλή δύναμη στέλνω και στους γονείς των μαθητών που δίνουν τον δικό τους αγώνα για να διασφαλίσουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στα παιδιά τους.

Ο Δήμος μας πάντα βρίσκεται στο πλευρό των σχολείων με στόχο τη διαρκή και αγαστή συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα ώστε να επιλύονται προβλήματα αλλά και να προωθούνται σημαντικά θέματα. Όπως πάντα με σύμπνοια και πνεύμα συνεργασίας εύχομαι να υλοποιηθούν όλοι οι στόχοι της παιδαγωγικής διαδικασίας, γιατί η Παιδεία είναι η κινητήριος δύναμη για την ευημερία της κοινωνίας μας.

Φέτος που η ατομική ευθύνη γίνεται το μέτρο της επαγγελματικής και προσωπικής μας ζωής είναι επίκαιρα παρά ποτέ τα λόγια του Καζαντζάκη:

" να αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γη "

Εύχομαι από καρδιάς σε όλους καλή σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη! 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.