ΑΛΙΜΟΣ

Ηλεκτρονική έκδοση πιστοποιητικών στο Δήμο Αλίμου με ένα "κλικ"

0 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020, 09:57

Μέσω του υπολογιστή τους ή του κινητού τους οι πολίτες του Αλίμου θα μπορούν πλέον να καταθέτουν έγγραφα στο Δήμο Αλίμου, να ζητούν και να λαμβάνουν ηλεκτρονικά όλες τις Βεβαιώσεις και Πιστοποιητικά που χρειάζονται  εύκολα και γρήγορα με ένα "κλικ". 

Ο Δήμος περνάει πλέον στην ψηφιακή εποχή, αναβαθμίζοντας την ιστοσελίδα του www.alimos.gr σε ολοκληρωμένο ψηφιακό κόμβο για την εξυπηρέτηση όλων των πολιτών και των επιχειρήσεων online.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Δήμου οι υπηρεσίες που πλέον παρέχει ο Δήμος μέσω internet είναι πολύ περισσότερες από τις αντίστοιχες που παρέχει κάθε άλλη ψηφιακή πλατφόρμα εξυπηρέτησης πολιτών (π.χ. gov.gr).

Πιο συγκεκριμένα, μέσω της ιστοσελίδας του δήμου παρέχονται:
· Βεβαίωση Μόνιμης Κατοικίας
· Πιστοποιητικό Γέννησης
· Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
· Πιστοποιητικό Εγγυτέρων Συγγενών
· Πιστοποιητικό Εντοπιότητας
· Πιστοποιητικό Ιθαγένειας
· Αντίγραφο Ληξιαρχικής Πράξης Γέννησης
· Αντίγραφο Ληξιαρχικής Πράξης Γάμου
· Αντίγραφο Ληξιαρχικής Πράξης Θανάτου
· Αντίγραφο Ληξιαρχικής Πράξης Συμφώνου Συμβίωσης
· Αίτηση Μεταδημότευσης
· Άδεια Γάμου (για Έλληνες υπηκόους)
· Πιστοποιητικό εγγραφής στα μητρώα αρρένων
· Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης για στρατολογική χρήση
· Αίτηση κατάθεσης εγγράφου στο πρωτόκολλο
· Αίτηση για παροχή δυνατότητας έκδοσης πιστοποιητικών για τρίτους.

Προσεχώς θα προστεθούν και νέες ψηφιακές υπηρεσίες οικονομικής φύσεως για καταστήματα και πολίτες (π.χ. βεβαίωση περί μη οφειλής ΤΑΠ, υπολογισμός τέλους παρεπιδημούντων κ.λπ.), διαδικασίες ΚΕΠ κ.α., καλύπτοντας όλο το φάσμα των υπηρεσιών του Δήμου.

Για την πρόσβαση σε όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες, κάθε πολίτης χρησιμοποιεί τους κωδικούς taxisnet που διαθέτει, χωρίς να χρειάζεται οποιαδήποτε άλλη εγγραφή. Απλά και γρήγορα, οποιαδήποτε στιγμή!

Σε αντίθεση με άλλα συστήματα, όπου η αίτηση περιορίζεται στον χρήστη που πραγματοποιεί είσοδο με τους κωδικούς του, στον ψηφιακό κόμβο του Δήμου Αλίμου ο χρήστης μπορεί να καταθέσει αιτήσεις τόσο για τον ίδιο, όσο και για προστατευόμενα μέλη της οικογενείας του, καθώς και για τρίτα άτομα που εκπροσωπεί (π.χ. ως δικηγόρος), εφόσον βέβαια διαθέτει το κατάλληλο έγγραφο (π.χ. πληρεξούσιο, δικαστική συμπαράσταση).

"Στόχος μας" αναφέρει ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης, "είναι ο πολίτης να κάνει όλες τις συναλλαγές του με τον Δήμο Αλίμου από το σπίτι ή το κινητό του, εύκολα και γρήγορα, χωρίς να μετακινείται για να μεταβεί στο Δημαρχείο, χωρίς να χάνει πολύτιμο χρόνο από την εργασία του και να ταλαιπωρείται". 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.