ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

Ελληνικό - Αργυρούπολη: Μόνιμοι 27 "παρατασιούχοι" καθαριότητας με δικαστική απόφαση - Καταλυτική η στήριξη του Δημάρχου

0 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020, 19:52

Νικηφόρος ήταν ο δικαστικός αγώνας των παρατασιούχων Καθαριότητας του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης οι οποίοι είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη προκειμένου να παραμείνουν στην εργασία τους και να αναγνωριστεί η σχέση εργασίας τους ως "αορίστου χρόνου" αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. 

Συγκεκριμένα, σήμερα, το Πρωτοδικείο Αθηνών, αποφάσισε θετικά επί της κύριας αγωγής 27 συμβασιούχων - «παρατασιούχων» του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, ενώ ο δήμος δεν θα ασκήσει έφεση επί της απόφασης, αφού στήριξε όλο αυτό το διάστημα τους εργαζόμενους στο δικαστικό τους αγώνα.  

Μία ακόμα ομάδα συμβασιούχων με μεγάλη προσφορά στον δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης τα τελευταία χρόνια στον τομέα καθαριότητας μονιμοποιήθηκε (με την ίδια διαδικασία είχε μονιμοποιηθεί ομάδα 8 εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ) με απόφαση του δικαστηρίου μετά από μεγάλο αγώνα .

Καταλυτική ήταν η στήριξη του Δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου ο οποίος όχι μόνο δεν απέλυσε τους "παρατασιούχους" εργαζόμενους όπως έγινε σε άλλους δήμους, αλλά στάθηκε μαχητικά στο πλευρό τους μαζί με το σωματείο, τους συμπαραστάθηκε στο δικαστήριο με όλα τα νομικά μέσα που διαθέτει ο δήμος, και υπερασπίσθηκε το δικαίωμα των ανθρώπων αυτών στην εργασία.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι με τη σημερινή δικαστική απόφαση" αναφέρει η Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Μαρία Παπαδοπούλου.

"Επί 2 ½ χρόνια διεκδικούσαμε με πίστη, σθένος τη μονιμοποίηση των συναδέλφων μας. Το αυτονόητο δικαίωμα της μόνιμης εργασίας.

Παράλειψή μας θα ήταν, αν δεν αναφερθεί ένα “ευχαριστώ” στον Δήμαρχο, κ. Γιάννη Κωνσταντάτο, του οποίου οι παρεμβάσεις – σε όλες τις νομικές διαδικασίες των εν λόγω εργαζομένων – ήταν καταλυτικές ως αποδείχθηκε και από το σημερινό δικαστικό αποτέλεσμα.»
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.