ΒΟΥΛΑ

Βούλα: Με όλα τα μέτρα ασφαλείας ξεκινά η λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών

0 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020, 09:41

Θέτοντας σε απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών της πόλης που ξεκινά σήμερα Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος έχει φροντίσει σύμφωνα με τις εγκυκλίους των αρμόδιων Υπουργείων και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, να είναι το σύνολο των χώρων υποδοχής και διδασκαλίας σχολαστικά καθαροί και απολυμασμένοι και το προσωπικό επαρκώς προετοιμασμένο για την ασφαλή φιλοξενία βρεφών και νηπίων.

Με απόφαση του Δημάρχου και με έξοδα του Δήμου το σύνολο του προσωπικού των βρεφονηπιακών σταθμών (εκπαιδευτικοί, προσωπικό καθαριότητας και κουζίνας) έχει υποβληθεί σε έλεγχο για κορωνοϊό, έχουν διατεθεί μάσκες προστασίας προσώπου, γάντια και απολυμαντικά χεριών, ενώ έχει ληφθεί μέριμνα για την ομαλή επανένταξη βρεφών και νηπίων στη νέα σχολική χρονιά και στο νέο πλαίσιο λειτουργίας σε συνεργασία με ψυχολόγους του Δήμου.

Μετά τις πρώτες μέρες λειτουργίας, ο Δήμος θα αξιολογήσει όλα τα μέτρα που εφαρμόζονται και θα προχωρήσει σε τυχόν βελτιώσεις. Παράλληλα, έχει ολοκληρωθεί ο τακτικός γενικός έλεγχος των κτιρίων και ο σχολαστικός καθαρισμός των αύλειων χώρων, ενώ η τακτική απολύμανση με ειδικό χλωριούχο διάλυμα θα συνεχιστεί ανελλιπώς καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και θα υπάρχει τακτική επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ για ενδεχόμενη επικαιροποίηση των μέτρων.

Αναφορικά με τη διαδικασία εγγραφής βρεφών και νηπίων, από τις αρχές Σεπτεμβρίου και έως την πρώτη εβδομάδα του μήνα θα καλούνται σταδιακά οι ενδιαφερόμενοι γονείς με σειρά προτεραιότητας. Αρχικά θα κληθούν οι ωφελούμενες μητέρες του προγράμματος ΕΣΠΑ «εναρμόνιση οικογενειακής ζωής σχολικό έτος 2020-2021» που κατέχουν την αξία τοποθέτησης (VOUCHER) και στη συνέχεια θα κληθούν οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι, σύμφωνα με τη σειρά κατάταξης στον σχετικό πίνακα.

Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα ανοίξουν φέτος με αναβαθμισμένη υλικοτεχνική υποδομή, καθώς έχουν προμηθευτεί καινούριες κούνιες, κρεβατάκια, λινοσκεπάσματα, μοκέτες, παιδικά θρανία, καρεκλάκια και βιβλιοθήκες, ενώ διαμορφώνεται νέο βρεφονηπιακό τμήμα στον Ασύρματο της Δ.Ε. Βάρης, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι αυξημένες ανάγκες της περιοχής.

Επιπλέον παροχές των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είναι η ιατρική παρακολούθηση και το ειδικό διαιτολόγιο από παιδίατρο και ψυχολόγο, τα ειδικά μαθήματα αθλητικής αγωγής, οι καινούριες παιδαγωγικές διαθεματικές δράσεις για κάθε ηλικία και το πρωτοποριακό πρόγραμμα ασφαλιστικής κάλυψης για παλαιότερες και νέες αιτήσεις.

Το Πρόγραμμα Ομαδικής Ασφάλισης που υλοποιείται σε συνεργασία με την Εθνική Ασφαλιστική, καλύπτει δωρεάν βρέφη-νήπια και προσωπικό των σταθμών καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας των σταθμών και μία ώρα πριν (κατά την μετάβαση) και μία ώρα μετά (κατά την επιστροφή) για δαπάνες ευρείας νοσοκομειακής και εξωνοσοκομειακής περίθαλψης από ενδεχόμενο ατύχημα και άλλες καλύψεις.

Σημειώνουμε πως σύμφωνα με τις μέχρι τώρα οδηγίες του ΕΟΔΥ, η χρήση μάσκας για τα παιδιά των βρεφονηπιακών είναι προαιρετική, ενώ υποχρεωτική είναι η χρήση μη ιατρικής μάσκας (ή σε ειδικές περιπτώσεις ασπίδας προσώπου) από όλους τους εργαζόμενους στους σταθμούς.

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε με την Προϊσταμένη Σταθμών: κα Χριστοπούλου Χριστίνα
Τηλέφωνο: 210-8953756 - 6946188827 και email: paidikoi3B@gmail.com

ΟΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΑΡΗΣ ΒΟΥΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ Δ.Ε. ΒΟΥΛΑΣ


1ος ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΒΟΥΛΑΣ
Οδυσσέως και Πανός Βούλα
Υπεύθυνη Σταθμού κ. Κότσιαλου Κυριακή ( τηλ.2108900023)

2ος ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΒΟΥΛΑΣ
Ηρακλειδών 35 Βούλα
Υπεύθυνη Σταθμού κ. Μιχαλοπούλου Ιωάννα ( Τηλ. 2109689357)

ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ Δ.Ε. ΒΑΡΗΣ

1ος ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ (ΑΣΥΡΜΑΤΟΣ)
Νικ. Φωκά και Μουτούση Βάρη
Υπεύθυνη Σταθμού κα Ξοχάκη Γεωργία (Τηλ. 2108974745)

2ος ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ (ΜΗΛΑΔΕΖΑ)
Οθωνών 5 Βάρη
Υπεύθυνη Σταθμού κα Νάζου Βασιλική ( τηλ. 2109653222)

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.