ΕΓΚΛΗΜΑ

Η ΕΛ.ΑΣ. υιοθετεί πρόταση της ΕΑΥΝΑ/Α για την αντιμετώιση του Covid-19

0 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020, 08:31

 Συγκεκριμένη πρόταση της Ένωσης Ν/Α υιοθετείται από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, για «την δημιουργία εξειδικευμένων υποδομών για διαχείριση κρατουμένων που εξασφαλίζουν την υγιεινή των αστυνομικών και την αποτροπή διάδοσης τους ιού Covid-19».

Την πρόταση απέστειλε η Ένωση στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. την Τετάρτη 26-8-2020 και την Παρασκευή 28-9-2020 εκδόθηκε διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας για την υλοποίηση των προτάσεων. 

Συγκεκριμένα, το έγγραφό – πρόταση περιλάμβανε συνολικά πέντε ορθολογικές προτάσεις, σύμφωνα με τις οποίες κατηγοριοποιούνται όλες οι υποπεριπτώσεις στη διαχείριση του Covid-19.

Ειδικότερα προτάθηκαν τα ακόλουθα:

Α) Ύποπτα κρούσματα: Τη δημιουργία κατάλληλων χώρων κράτησης όλων των ατόμων που συλλαμβάνονται από τούδε και στο εξής, με διαταγή της Αρχής, για αυτόφωρο κακούργημα ή πλημμέλημα ή για Διοικητική ή Δικαστική απέλαση, έτσι ώστε να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε εύλογο χρόνο μετά τη σύλληψή τους, σε μοριακό τεστ από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Ε.Ο.Δ.Υ. και κατόπιν μετά την έκδοση του αποτελέσματος του τεστ και εφόσον δεν είναι θετικοί σε αυτόν, θα οδηγούνται κανονικά στα κρατητήρια των Υπηρεσιών που είναι αρμόδιες για τη φύλαξή τους.

Β) Επιβεβαιωμένα κρούσματα: Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, θα πρέπει να παραμένουν σε συγκεκριμένες υποδομές, οι οποίες, πέρα από τους αστυνομικούς που θα είναι επιφορτισμένοι αποκλειστικά και μόνο με τη φύλαξή τους, χωρίς να έρχονται σε άμεση επαφή, θα είναι επανδρωμένες και με υγειονομικούς υπαλλήλους, οι οποίοι, θα συντονίζουν και θα καθοδηγούν για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και προφύλαξης από τον Covid-19, έχοντας και την αποκλειστική ευθύνη για την φροντίδα αυτών.

Γ) Τον άμεσο εφοδιασμό όλων των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, πέραν από το συνήθη υλικοτεχνικό εξοπλισμό για την προφύλαξη διάδοσης του Cocid-19, με ολόσωμες προστατικές φόρμες μίας χρήσης, καθώς και ολοπρόσωπες «Face Shield» μάσκες προστασίας προσώπου για συγκεκριμένες περιπτώσεις που κρίνεται επιβεβλημένες από τις Υπηρεσίες η χρησιμοποίηση τους.

Δ) Ειδική διαμόρφωση σε Υπηρεσιακά οχήματα μεταφοράς υπόπτων και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων (ασυμπτωματικών) με «Plexi Glass» σε κάθε αστυνομική Διεύθυνση ή ξεχωριστή Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ε) Ασθενείς κρατούμενοι: Ειδικό μνημόνιο ενεργειών για κρατουμένους, ασθενείς Covid-19 και τη φύλαξή τους σε νοσοκομεία αναφοράς, έτσι ώστε να προστατεύεται απόλυτα η σωματική ακεραιότητα των επιφορτισμένων αστυνομικών οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν θα μπορεί να βρίσκονται σε άμεση επαφή και φυσικά, πάντα, εκτός του χώρου που νοσηλεύεται ο κρατούμενος εξωτερικά της κτηριακής εγκατάστασης, καθώς και νομοθετικό πλαίσιο το οποίο θα διασφαλίζει τον Έλληνα αστυνομικό που διατίθεται σε τέτοιες περιπτώσεις, πάντα σε συνεργασία με τις Εισαγγελικές Αρχές.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσήτης η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής για ακόμη μια φορά υιοθετούνται κατά γράμμα και κατ’ ουσία οι προτάσεις της, διότι εμπεριέχουν σοβαρότητα, αλλά είναι και εμπεριστατωμένες με γνώμονα την αποτελεσματικότητα που παρέχουν κατά την υλοποίησή τους.

"Αναμένουμε" σημειώνουν "να υλοποιηθούν όλες οι προτάσεις μας, καθώς είναι λογικές και με ορθή επιχειρηματολογία, οι οποίες μπορούν κάλλιστα να πραγματοποιηθούν για μία καλύτερη και αποτελεσματικότερη αστυνομία, που σέβεται τον εργαζόμενο αστυνομικό και προστατεύει ουσιαστικά τον πολίτη".

1
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.