ΑΛΙΜΟΣ

Άλιμος - Επένδυση Ελληνικού: Ήττες σε όλα τα μέτωπα

γράφει ο Ειδικός Συνεργάτης 2 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020, 22:52

Ήττες σε όλα τα μέτωπα. Αυτός είναι ο πλέον δόκιμος τίτλος των κινήσεων του δήμου Αλίμου σχετικά με την επένδυση στο πρ. Αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Όλα ξεκίνησαν από την στρεβλή εντύπωση που καλλιέργησε ο πρ. δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης κ. Κορτζίδης και υιοθέτησαν με χαρά οι πρώην δήμαρχοι Γλυφάδας και Αλίμου, κ.κ. Κόκκορης και Ορφανός αντίστοιχα.

Ο κ. Κορτζίδης σε μία λογική ενίσχυσης του μετώπου ενάντια στην επένδυση στο πρ. Αεροδρομίου "μοίρασε" την έκταση στα 3, καλώντας τους άλλους 2 δήμους να την συν-διαχειριστούν από κοινού, απεμπολώντας ουσιαστικά τα διοικητικά δικαιώματα του δήμου του.

Έκτοτε πολλά πράγματα έχουν αλλάξει. Στην ηγεσία του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης βρίσκεται για δεύτερη θητεία ο Γιάννης Κωνσταντάτος ο οποίος με συνέπεια και στρατηγική, έχοντας συστήσει μια εξειδικευμένη ομάδα τεχνοκρατών, υπερασπίζεται με επιτυχία τα συμφέροντα του δήμου απέναντι στις παράλογες διεκδικήσεις των όμορων δήμων και ιδιαίτερα του δήμου Αλίμου.

Αρχικά ο δήμαρχος Αλίμου προσπάθησε να διαλύσει τον Φορέα Διαχείρισης της Επένδυσης του Ελληνικού, (πρόεδρος του Φορέα είναι ο Γιάννης Κωνσταντάτος) στον οποίο ήταν μέλος, τόσο με την παρελκυστική του παρουσία στα Διοικητικά Συμβούλια όσο και με προσφυγή στο ΣτΕ κατά της λειτουργίας του. 

Τελικά, το μόνο που κατάφερε ήταν να αφήσει χωρίς εκπροσώπηση σε ένα τόσο σοβαρό οργανο διοίκησης τον δήμο του καθώς αποχώρισε, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε την ίδρυση ενός συνδέσμου με τον Δήμο Γλυφάδας για να διαχειριστεί τα θέματα που θα προκύψουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης...(sic) αναφορικά με την επένδυση στο πρ. Αεροδρόμιο. (Επένδυση Ελληνικού: Όσα δεν είπαν οι δύο δήμαρχοι για τον Σύνδεσμο)

Προφανώς, μόνο θυμηδία προκάλεσε η ίδρυση αυτού του συνδέσμου, για αυτό, παρά τις διθυραμβικές ανακοινώσεις έχει μείνει μετά από περίπου ένα χρόνο, ακόμα στα χαρτιά.

Επίσης ο δήμος Αλίμου εδώ και περίπου 4 χρόνια αμφισβητεί τα διοικητικά όρια που έχει με τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, στα σύνορά του με το πρ. Αεροδρόμιο του Ελληνικού με συνεχή αιτήματά του σε υπηρεσίες του δημοσίου. Όλες του έχουν κλείσει την πόρτα.

Πριν από λίγες ημέρες η οικονομική επιτροπή του δήμου έδωσε εντολή σε νέο δικηγορικό γραφείο προκειμένου να προσπαθήσει εκ νέου να αλλάξει τα διοικητικά όρια με τον δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης.

Μετά το φιάσκο με το ΚΥΤ και το διαδημοτικό νεκροταφείο Αλίμου-Ηλιούπολης (Η αλήθεια για το ΚΥΤ Αργυρούπολης και το διαδημοτικό νεκροταφείο) το οποίο και αυτό θα μείνει στα χαρτιά, ο δήμαρχος Αλίμου ψάχνει εναγωνίως μία νίκη στο μέτωπο του Ελληνικού προκειμένου να την παρουσιάσει στους δημότες του.

Θα αναρωτηθούν πολλοί από που πηγάζει αυτή η επιθετικότητα του δήμου Αλίμου. Προάσπιση δημοτικών συμφερώντων ή προσωπική εμπάθεια απέναντι στο δήμαρχο Ελληνικού - Αργυρούπολης;

Αναφορικά με το πρώτο, ο δήμος Αλίμου προσπαθεί να διεκδικήσει πράγματα που ποτέ του άνηκαν, για αυτό όλες οι ενέργειες πέφτουν συνέχεια στο κενό. Ο κ. Κονδύλης γνωρίζει πολύ καλά την πραγματικότητα. Για δικούς του όμως λόγους αποφεύγει να την παρουσιάσει στην δημοτική του ομάδα και στους δημότες του.

Για το δεύτερο δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Υπάρχει ανάλογη επιστήμη* που μπορεί να αποφανθεί με σιγουριά.


*Στρατηγική με τακτικούς ελιγμούς είναι ο πιο σίγουρος δρόμος για τη νίκη. Τακτικοί ελιγμοί χωρίς στρατηγική, είναι ο θόρυβος πριν την ήττα.

Σουν Τζου
Κινέζος θεωρητικός της στρατηγικής


Σχόλια Αναγνωστών

2 Προσθήκη σχολίου
stella 24.08.20
Το ότι είναι η δεύτερη φορά που εκλέγεται ο Κονδύλης,και μάλιστα από τον πρώτο γύρο,δείχνει την εμπιστοσύνη του κόσμου στο πρόσωπό του. Είναι αγωνιστής και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στην προσπάθειά του να εμποδίσει το τερατούργημα των νοτίων προαστίων. Οι επισημάνσεις του ανώνυμου αρθρογράφου είναι απλά θλιβερές κομματικές εμμονές. Σας ανατριχιάζει οποιοσδήποτε αντιστέκεται...
Απάντηση
Γιώργος Τερψιθέα 24.08.20
Τι ακριβώς πάει να εμποδίσει; Αφού πήγε και στα εγκαίνια με τις κατεδαφίσεις και χαμογελούσε στις κάμερες.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.